Kylmä riisivanukas eli Viktorian kiisseli

Herkullinen joulujälkiruoka on kermainen riisivanukas, joka maustetaan sitruunalla ja tarjoillaan puolukkahillon kera.

5–6 annosta

3 tuntia

Arviot (207 kpl)

Ainekset

1 dl puuroriisiä
2 dl vettä
4 dl maitoa
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl hyvin pestyn luomusitruunan raastettua kuorta
1/2 sitruunan mehu
2 liivatelehteä + 1 rkl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
3 dl puolukoita
2 rkl vettä
3/4 dl Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja jatka keittämistä, kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja jäähdytä.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateneste kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kermavaahto jäähtyneen puuron joukkoon.

Annostele seos halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan tai leivosrenkaisiin ja nosta muutamaksi tunniksi kylmään hyytymään.

Mittaa kattilaan puolukat ja vesi, kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua miedolla lämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin.

Irrota vuoka/vuoat riisivanukkaan ympäriltä ja tarjoa puolukkahillon kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.