Kylmä riisivanukas eli Viktorian kiisseli

Herkullinen joulujälkiruoka on kermainen riisivanukas, joka maustetaan sitruunalla ja tarjoillaan puolukkahillon kera.

5–6 annosta

3 tuntia

Arviot (213 kpl)

Ainekset

1 dl puuroriisiä
2 dl vettä
4 dl maitoa
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl hyvin pestyn luomusitruunan raastettua kuorta
1/2 sitruunan mehu
2 liivatelehteä + 1 rkl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
3 dl puolukoita
2 rkl vettä
3/4 dl Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja jatka keittämistä, kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja jäähdytä.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateneste kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kermavaahto jäähtyneen puuron joukkoon.

Annostele seos halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan tai leivosrenkaisiin ja nosta muutamaksi tunniksi kylmään hyytymään.

Mittaa kattilaan puolukat ja vesi, kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua miedolla lämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin.

Irrota vuoka/vuoat riisivanukkaan ympäriltä ja tarjoa puolukkahillon kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.