Kurpitsachutney

Liha- ja kanaruokien kanssa sopivan kurpitsachutneyn mausteina on inkivääriä, kanelia, tähtianista ja chiliä.

PT55M

1 tunti

Arviot (43 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 ½ l kurpitsakuutioita
1 iso sipuli silputtuna
1–2 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna
1 kanelitanko
1 tähtianis
½ punainen chilipaprika
1 dl viinietikkaa
½ pkt (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta pieniä kuutioita. Laita kurpitsakuutiot kattilaan silputun sipulin, inkiväärin, kanelin ja tähtianiksen kanssa. Poista chilistä siemenet ja silppua puolikas chilipaprika hienoksi silpuksi muiden ainesten joukkoon.

Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Kun kurpitsat alkavat muuttua läpikuultavaksi, lisää viinietikka ja hillo-marmeladisokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Jaa pieniin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

Tarjoa paistettujen tai grillattujen liha- tai kanaruokien lisänä.

Vinkki!
Mukavan mausteinen kurpitsachutney on myös ihana ruokatuliainen!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!