Ainekset
1 ½ l kurpitsakuutioita
1 iso sipuli silputtuna
1–2 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna
1 kanelitanko
1 tähtianis
½ punainen chilipaprika
1 dl viinietikkaa
½ pkt (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Ohjeet
Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta pieniä kuutioita. Laita kurpitsakuutiot kattilaan silputun sipulin, inkiväärin, kanelin ja tähtianiksen kanssa. Poista chilistä siemenet ja silppua puolikas chilipaprika hienoksi silpuksi muiden ainesten joukkoon.
Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Kun kurpitsat alkavat muuttua läpikuultavaksi, lisää viinietikka ja hillo-marmeladisokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Jaa pieniin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
Tarjoa paistettujen tai grillattujen liha- tai kanaruokien lisänä.
Vinkki!
Mukavan mausteinen kurpitsachutney on myös ihana ruokatuliainen!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.