Kuorrutetut muffinit

10 kpl 20 minuuttia
Helppotekoisissa muffineissa on runsas voi-tomusokerikuorrutus, jota voi maustaa tai värjätä.
Kuorrutetut muffinit
Arvioi: (78kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
  • 1 dl piimää tai jogurttia
  • 100 g sulatettua margariinia tai voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 100 g suolatonta voita + 300 g Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • TAI
  • 100 g suolatonta voita + 300 g Dansukker Kaakaotomusokeria, 1 rkl mantelilastuja hienonnettuna

Sekoita kaikki muffiniainekset keskenään esimerkiksi puuhaarukalla ja jaa isoihin amerikanmuffinivuokiin. Paista 200 asteessa 10–13 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä.

Vaahdota suolaton voi ja tomusokeri kuohkeaksi, levittyväksi tahnaksi. Levitä jäähtyneiden muffinien pinnalle lusikalla tai pursota pursotinpussilla. Mikäli laitat kaakaokuorrutteeseen mantelilastuja hienonnettuna, varmista, että ne mahtuvat pursotinterästä läpi, jos pursotat kuorrutteen pinnalle. Ripottele pinnalle halutessasi suklaapaloja tai värikkäitä koristerakeita!

Vinkki!
Kuorrutteita voit värjätä elintarvikeväreillä ja maustaa erilaisilla aromeilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker