Kuorrutetut donitsit

Värikkäästi kuorrutetut, uppopaistetut donitsit siman kera sopivat vapputarjoiluun.

noin 20 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (51 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl kevytkermaa tai kahvikermaa
3 tl leivinjauhetta
yhden luomusitruunan raastettu kuori
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
5–7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai sulatettua rasvaa
Keittämiseen
n. 1 ½ l kasvisöljyä
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
elintarvikeväriä
1 rkl vettä
Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria, Kanelisokeria tai strösseliä

Ohjeet

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Yhdistä jauhot ja mausteet.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste sekä jauhoseos ja kerma. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kauli taikina 1–1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella.

Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperille.

Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutus donitseille ja ripota raesokeria, kanelisokeria tai strösseliä pinnalle ennen kuin pinta kuivuu.

Vinkki!
Tarjoa siman kera. Siman ohjeen löydät fariinisokeripussin kyljestä. Siman voit maustaa inkiväärillä, mintulla tai kanelitangolla.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?