Keittämiseen
Kuorrutus
Pinnalle
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Yhdistä jauhot ja mausteet.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste sekä jauhoseos ja kerma. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kauli taikina 1–1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella.
Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperille.
Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutus donitseille ja ripota raesokeria, kanelisokeria tai strösseliä pinnalle ennen kuin pinta kuivuu.
Vinkki!
Tarjoa siman kera. Siman ohjeen löydät fariinisokeripussin kyljestä. Siman voit maustaa inkiväärillä, mintulla tai kanelitangolla.
Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.
Reseptin on laatinut