Ainekset
2 munaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl kevytkermaa tai kahvikermaa
3 tl leivinjauhetta
yhden luomusitruunan raastettu kuori
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
5–7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai sulatettua rasvaa
Keittämiseen
n. 1 ½ l kasvisöljyä
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
elintarvikeväriä
1 rkl vettä
Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria, Kanelisokeria tai strösseliä
Ohjeet
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Yhdistä jauhot ja mausteet.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste sekä jauhoseos ja kerma. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kauli taikina 1–1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella.
Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperille.
Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutus donitseille ja ripota raesokeria, kanelisokeria tai strösseliä pinnalle ennen kuin pinta kuivuu.
Vinkki!
Tarjoa siman kera. Siman ohjeen löydät fariinisokeripussin kyljestä. Siman voit maustaa inkiväärillä, mintulla tai kanelitangolla.
Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.