Kuningatar Astridin piparkakut

Piparkakkutaikinan ei anneta levätä vaan se leivotaan heti. Taikinaa on helppo käsitellä ja kuningatar Astridin piparkakuista tulee mureita.

2 tuntia

Arviot (33 kpl)

Ainekset

1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa tai Tummaa siirappia
1 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 rkl kanelia
1/2 rkl inkivääriä
1/2 rkl neilikkaa
1/2 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
3/4 rkl soodaa
150 g voita tai margariinia
1 kananmuna
noin 600 g vehnäjauhoja (n. 10 dl)

Ohjeet

Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja sekoita joukkoon sooda, kun seos kiehuu.

Kaada seos kulhoon ja lisää rasva. Anna sen sulaa ja sekoita joukkoon muna ja jauhot.

Alusta taikina kimmoisaksi ja leivo, kun se on vielä haaleaa. Kauli taikina ja ota muotilla piparkakkuja.

Paista 175 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Vinkki!
Mikäli pidät mausteisista pipareista, lisää mausteiden määrää.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.