Kuningatar Astridin piparkakut

Piparkakkutaikinan ei anneta levätä vaan se leivotaan heti. Taikinaa on helppo käsitellä ja kuningatar Astridin piparkakuista tulee mureita.

PT1H

2 tuntia

Arviot (52 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa tai Tummaa siirappia
1 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 rkl kanelia
1/2 rkl inkivääriä
1/2 rkl neilikkaa
1/2 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
3/4 rkl soodaa
150 g voita tai margariinia
1 kananmuna
noin 600 g vehnäjauhoja (n. 9–10 dl)

Ohjeet

Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja sekoita joukkoon sooda, kun seos kiehuu.

Kaada seos kulhoon ja lisää rasva. Anna sen sulaa ja sekoita joukkoon muna ja jauhot.

Alusta taikina kimmoisaksi ja leivo, kun se on vielä haaleaa. Kauli taikina ja ota muotilla piparkakkuja.

Paista 175 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Vinkki!
Mikäli pidät mausteisista pipareista, lisää mausteiden määrää.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.