Ainekset
Taikina
100 g margariinia tai voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl kardemummaa
1/2 luomusitruunan kuoriraaste
2 rkl kylmää vettä
Vuoan pohjalle
7–8 suurta, hapahkoa omenaa
1 luomusitruunan mehu
100 g sulatettua margariinia tai voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria tai Hillosokeria
1 rkl kanelia
Ohjeet
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, sitruunankuoriraaste ja vesi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin.
Viipaloi kuoritut omenat, joista siemenkodat on poistettu. Valuta sitruunamehu viipaleille. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 22–24 cm:n vuoka (laidan korkeus 5–6 cm).
Valuta vuokaan rasvasulaa ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Lado ensimmäinen omenakerros kauniisti vuoan pohjalle reunoista aloittaen. Kaada rasvasulaa ja ripottele sokeria sekä kanelia päälle. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta.
Kauli taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja nosta taikinalevy omenaviipaleiden päälle. Pistele levy haarukalla. Paista 180 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–55 minuuttia.
Jäähdytä kakku ja kumoa se suoraan kakkuvadille. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Vinkki!
Voit tarjota kakun suoraan paistovuoasta kumoamatta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.