Ainekset
100 g pekonia
4 broilerinfileetä tai kokonainen broileri paloiteltuna
5 salottisipulia tai 1 iso sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
1 juuripersilja tai palsternakka
2 isoa porkkanaa
100 g herkkusieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
3 dl (alkoholitonta) punaviiniä
1–2 lihaliemikuutiota
10 mustapippuria
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1–2 tl Provencen mausteseosta tai timjamia
2 laakerinlehteä
70 g tomaattipyreetä
1–2 dl hillosipuleita
(suolaa)
Ohjeet
Paloittele pekoni ja laita kylmään kattilaan. Laita levy päälle ja kääntele pekonia, kunnes se on rapeaa.
Lisää reiluiksi suupaloiksi paloitellut broilerinfileet ja hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuori ja paloittele juuripersilja ja porkkanat. Lohko herkkusienet ja lisää ainekset kattilaan. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää vehnäjauhot käännellen ja hetken päästä vesi, punaviini ja kaikki loput ainekset. Anna ruoan hautua kypsäksi parikymmentä minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa joukkoon suolaa.
Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!