Ainekset
100 g pekonia
4 broilerinfileetä tai kokonainen broileri paloiteltuna
5 salottisipulia tai 1 iso sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
1 juuripersilja tai palsternakka
2 isoa porkkanaa
100 g herkkusieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
3 dl (alkoholitonta) punaviiniä
1–2 lihaliemikuutiota
10 mustapippuria
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1–2 tl Provencen mausteseosta tai timjamia
2 laakerinlehteä
70 g tomaattipyreetä
1–2 dl hillosipuleita
(suolaa)
Ohjeet
Paloittele pekoni ja laita kylmään kattilaan. Laita levy päälle ja kääntele pekonia, kunnes se on rapeaa.
Lisää reiluiksi suupaloiksi paloitellut broilerinfileet ja hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuori ja paloittele juuripersilja ja porkkanat. Lohko herkkusienet ja lisää ainekset kattilaan. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää vehnäjauhot käännellen ja hetken päästä vesi, punaviini ja kaikki loput ainekset. Anna ruoan hautua kypsäksi parikymmentä minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa joukkoon suolaa.
Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?