Kropsu

Kun hiihtolomalla halutaan jotain nopeaa ja hyvää, joka onnistuu koululaisiltakin, tehdään kropsua eli pohojalaasta pannukakkua.

1 pellillinen

PT40M

40 minuuttia

Arviot (131 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

75 g voita
6 dl kevytmaitoa
4 munaa
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 ½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Sulata voi. Lisää maidon joukkoon munat käsivispilällä sekoittaen. Sekoita munamaitoon luomusiirappi, suola ja vähitellen jauhot. Lisää lopuksi voisula.

Voitele pelti (tai valurautapannu). Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki!
Kuvan kropsu on tehty valurautapannussa. Sen halkaisija on 21 cm ja siihen menee ¼ annos taikinaa.
 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.