Kristallilaskiaispullat vaniljatäytteellä

Maidottomien kristallipullien täytteenä on kaurapohjaista vaniljavaahtoa ja -kreemiä.

noin 20 pullaa

PT1H

2 tuntia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Maidoton pullataikina
1 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
2 dl kaurajuomaa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g maidotonta margariinia
Kristallisointi
noin 20 g sulatettua maidotonta margariinia voiteluun
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Helppo vaniljakreemi
4 dl kaurajuoma baristaa
2 keltuaista
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 vaniljatangon siemenet
3 rkl maissitärkkelystä

Vaniljavaahto
2,5 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta

Ohjeet

1. Sekoita keskenään kaurajuoma ja vaniljakastike. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
2. Lisää sokerit, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
3. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
4. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä rasva vaivaamisen loppuvaiheessa.
5. Kun kimmoisa taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista, se on valmista.
6. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
7. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
8. Jaa taikina kahtia ja pyörittele puolikkaat tangoiksi. Leikkaa noin 20 palaa tangoista.
9. Pyörittele palat kiinteiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
10. Paista pullia 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
11. Voitele pullat sulalla margariinilla ja kasta hienoon sokeriin.
12. Mittaa kaurajuoma ja keltuaiset kattilaan ja vispaa sekaisin.
13. Lämmitä seosta sekoitellen vispilällä ja lisää sokeri sekä vaniljatankojen siemenet.
14. Lisää lopuksi maissitärkkelys vispaten sekaan. Kuumenna varovasti koko ajan pohjaa myöten sekoittaen vispilällä, kunnes kreemi pulpahtaa.
15. Ota kattila heti pulpahtamisen jälkeen pois levyltä. Siirrä kreemi kulhoon ja anna kreemin jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa.
16. Laita kreemi pursotinpussiin.
17. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. (Jos haluat jämäkämpää vaahtoa, lisää sekaan vaniljakreemijauhetta tai vatkattua kauravispiä.) 
18. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
19. Leikkaa pullan kansi pois.
20. Koverra hieman sisältä ja pursota sopivasti (reilu teelusikallinen) vaniljakreemiä sisään.
21. Pursota vaahdotettu vaniljakastike kreemin ympärille ja laita pullan kansi päälle.
22. Tarjoile ihanat kristallilaskiaispullat tuoreina, jolloin ne ovat parhaimmillaan!

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?