Kristallilaskiaispullat vaniljatäytteellä

Maidottomien kristallipullien täytteenä on kaurapohjaista vaniljavaahtoa ja -kreemiä.

noin 20 pullaa

2 tuntia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

Maidoton pullataikina
1 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
2 dl kaurajuomaa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g maidotonta margariinia
Kristallisointi
noin 20 g sulatettua maidotonta margariinia voiteluun
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Helppo vaniljakreemi
4 dl kaurajuoma baristaa
2 keltuaista
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 vaniljatangon siemenet
3 rkl maissitärkkelystä

Vaniljavaahto
2,5 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta

Ohjeet

1. Sekoita keskenään kaurajuoma ja vaniljakastike. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
2. Lisää sokerit, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
3. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
4. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä rasva vaivaamisen loppuvaiheessa.
5. Kun kimmoisa taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista, se on valmista.
6. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
7. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
8. Jaa taikina kahtia ja pyörittele puolikkaat tangoiksi. Leikkaa noin 20 palaa tangoista.
9. Pyörittele palat kiinteiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
10. Paista pullia 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
11. Voitele pullat sulalla margariinilla ja kasta hienoon sokeriin.
12. Mittaa kaurajuoma ja keltuaiset kattilaan ja vispaa sekaisin.
13. Lämmitä seosta sekoitellen vispilällä ja lisää sokeri sekä vaniljatankojen siemenet.
14. Lisää lopuksi maissitärkkelys vispaten sekaan. Kuumenna varovasti koko ajan pohjaa myöten sekoittaen vispilällä, kunnes kreemi pulpahtaa.
15. Ota kattila heti pulpahtamisen jälkeen pois levyltä. Siirrä kreemi kulhoon ja anna kreemin jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa.
16. Laita kreemi pursotinpussiin.
17. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. (Jos haluat jämäkämpää vaahtoa, lisää sekaan vaniljakreemijauhetta tai vatkattua kauravispiä.) 
18. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
19. Leikkaa pullan kansi pois.
20. Koverra hieman sisältä ja pursota sopivasti (reilu teelusikallinen) vaniljakreemiä sisään.
21. Pursota vaahdotettu vaniljakastike kreemin ympärille ja laita pullan kansi päälle.
22. Tarjoile ihanat kristallilaskiaispullat tuoreina, jolloin ne ovat parhaimmillaan!

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.