Ainekset
8 viipaletta vaaleaa leipää
2 kananmunaa
3 dl kermaa
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 rkl voita paistamiseen
Mansikat
250 g tuoreita mansikoita
0,5 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
0,5 dl appelsiinimehua
1 rosmariinin oksa
Lisäksi
120 g kypsää briejuustoa viipaleina
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
tuoreita rosmariininlehtiä
(muutama tuore mansikka)
Ohjeet
Mehusta ensin mansikat. Puhdista marjat ja lohko tai viipaloi ne. Mittaa kattilaan siirappi, appelsiinimehu ja rosmariini. Kiehauta, kääntele joukkoon mansikat ja nosta kattila liedeltä. Anna mansikoiden jäähtyä ja maustua noin 15 minuuttia.
Sekoita syvällä lautasella kananmuna, kerma, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna voi paistinpannulla. Kääntele leipäviipaleet muna-kermaseoksessa ja nosta ne kuumalle pannulle voihin paistumaan. Paista viipaleet molemmin puolin kauniin kullan ruskeiksi ja nosta ne heti lautasille.
Lisää päälle briejuusto ja mehustettuja mansikoita. Valuta päälle vielä tilkka vaaleaa siirappia ja koristele rosmariinilla.
Vinkki!
Voit paistaa köyhät ritarit myös grillissä parilalla tai paistinpannussa.
Ritareiden ja briejuuston kaveriksi sopii mehustettujen mansikoiden sijasta myös itse tehty mansikkahillo.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?