Köyhät ritarit, mehustettua mansikkaa ja briejuustoa

Köyhät ritarit, mehustettua mansikkaa ja briejuustoa on herkullinen klassikko uudella twistillä. Helpot ja nopeat grilliritarit on myös kesäinen mökkijälkiruoka parhaimmillaan.

4 annosta

30 minuuttia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

8 viipaletta vaaleaa leipää
2 kananmunaa
3 dl kermaa
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 rkl voita paistamiseen

Mansikat
250 g tuoreita mansikoita
0,5 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
0,5 dl appelsiinimehua
1 rosmariinin oksa

Lisäksi
120 g kypsää briejuustoa viipaleina
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
tuoreita rosmariininlehtiä
(muutama tuore mansikka)

Ohjeet

Mehusta ensin mansikat. Puhdista marjat ja lohko tai viipaloi ne. Mittaa kattilaan siirappi, appelsiinimehu ja rosmariini. Kiehauta, kääntele joukkoon mansikat ja nosta kattila liedeltä. Anna mansikoiden jäähtyä ja maustua noin 15 minuuttia.

Sekoita syvällä lautasella kananmuna, kerma, sokeri ja vaniljasokeri.

Kuumenna voi paistinpannulla. Kääntele leipäviipaleet muna-kermaseoksessa ja nosta ne kuumalle pannulle voihin paistumaan. Paista viipaleet molemmin puolin kauniin kullan ruskeiksi ja nosta ne heti lautasille.

Lisää päälle briejuusto ja mehustettuja mansikoita. Valuta päälle vielä tilkka vaaleaa siirappia ja koristele rosmariinilla.

Vinkki!
Voit paistaa köyhät ritarit myös grillissä parilalla tai paistinpannussa.

Ritareiden ja briejuuston kaveriksi sopii mehustettujen mansikoiden sijasta myös itse tehty mansikkahillo.

Katso video: Grilliritarit mansikalla ja briejuustolla

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.