Köyhät ritarit, mehustettua mansikkaa ja briejuustoa

Köyhät ritarit, mehustettua mansikkaa ja briejuustoa on herkullinen klassikko uudella twistillä. Helpot ja nopeat grilliritarit on myös kesäinen mökkijälkiruoka parhaimmillaan.

4 annosta

30 minuuttia

Arviot (259 kpl)

Ainekset

8 viipaletta vaaleaa leipää
2 kananmunaa
3 dl kermaa
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 rkl voita paistamiseen

Mansikat
250 g tuoreita mansikoita
0,5 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
0,5 dl appelsiinimehua
1 rosmariinin oksa

Lisäksi
120 g kypsää briejuustoa viipaleina
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
tuoreita rosmariininlehtiä
(muutama tuore mansikka)

Ohjeet

Mehusta ensin mansikat. Puhdista marjat ja lohko tai viipaloi ne. Mittaa kattilaan siirappi, appelsiinimehu ja rosmariini. Kiehauta, kääntele joukkoon mansikat ja nosta kattila liedeltä. Anna mansikoiden jäähtyä ja maustua noin 15 minuuttia.

Sekoita syvällä lautasella kananmuna, kerma, sokeri ja vaniljasokeri.

Kuumenna voi paistinpannulla. Kääntele leipäviipaleet muna-kermaseoksessa ja nosta ne kuumalle pannulle voihin paistumaan. Paista viipaleet molemmin puolin kauniin kullan ruskeiksi ja nosta ne heti lautasille.

Lisää päälle briejuusto ja mehustettuja mansikoita. Valuta päälle vielä tilkka vaaleaa siirappia ja koristele rosmariinilla.

Vinkki!
Voit paistaa köyhät ritarit myös grillissä parilalla tai paistinpannussa.

Ritareiden ja briejuuston kaveriksi sopii mehustettujen mansikoiden sijasta myös itse tehty mansikkahillo.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.