Kovat karamellit

Itse tehtyihin koviin makeisiin tarvitset Taloussokeria ja Glukoosisiirappia. Voit maustaa ja värjätä karamellimassaa oman maun mukaan.

1½ tuntia

Arviot (241 kpl)

Ainekset

3 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl vettä
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 maustemitallinen piparminttuöljyä tai muuta maustetta
elintarvikeväriä
3/4 dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Öljyä uunipelti kevyesti.

2. Sekoita sokeri, vesi ja glukoosisiirappi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä keskikovalla lämmöllä kunnes seoksen lämpötila on 152 °C.

3. Ota kattila liedeltä, sekoita mauste ja elintarvikeväri joukkoon. Kaada massa öljytylle uunipellille.

4. Anna jäähtyä, kerää välillä massaa lastalla kokoon. Kun massa on jäähtynyt käsin kosketeltavaksi, muodosta siitä tankoja, jotka leikkaat esimerkiksi saksilla paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa.

5. Säilytä tiiviskantisessa purkissa.

Vinkki!
Jos sinulla ei ole lämpömittaria, valuta pari tippaa kiehuvaa seosta lasilliseen kylmää vettä. Jos seos jähmettyy heti ja murtuu taitettaessa, on seos valmis.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!