Ainekset
2 dl kuohukermaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl voita tai margariinia
1/2 tl etikkaa
Ohjeet
Sekoita kerma, sokeri ja siirapit paksu-pohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta usein sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 140 °C. Tai keitä seosta noin 45 minuuttia ja tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.
Lisää voi ja etikka. Kaada seos välittömästi kevyesti öljytylle marmorilevylle tai pellille.
Kun seos on jäähtynyt käsin kosketeltavaksi, tartu massaan, venytä ja kierrä sitä ja taittele kokoon. Jatka kiertämistä ja taittelemista. Mitä kauemmin kierrät massaa, sitä hienompi valmiista makeisesta tulee.
Leikkaa lopuksi kierteet sopivan kokoisiksi paloiksi. Pakkaa makeiset sellofaaniin tai folioon.
Vinkki!
Jos seos kovettuu liikaa kierrettäessä, kuumenna sitä hetki mikrossa, niin voit jatkaa käsittelyä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.