Kova kermakaramelli

Karamellimassaa venytetään, kierretään ja taitellaan. Mitä kauemmin kierrät massaa, sitä hienompi valmiista makeisesta tulee.

noin 50 palaa

1½ tuntia

Arviot (113 kpl)

Ainekset

2 dl kuohukermaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl voita tai margariinia
1/2 tl etikkaa

Ohjeet

Sekoita kerma, sokeri ja siirapit paksu-pohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta usein sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 140 °C. Tai keitä seosta noin 45 minuuttia ja tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.

Lisää voi ja etikka. Kaada seos välittömästi kevyesti öljytylle marmorilevylle tai pellille.

Kun seos on jäähtynyt käsin kosketeltavaksi, tartu massaan, venytä ja kierrä sitä ja taittele kokoon. Jatka kiertämistä ja taittelemista. Mitä kauemmin kierrät massaa, sitä hienompi valmiista makeisesta tulee.

Leikkaa lopuksi kierteet sopivan kokoisiksi paloiksi. Pakkaa makeiset sellofaaniin tai folioon.

Vinkki!
Jos seos kovettuu liikaa kierrettäessä, kuumenna sitä hetki mikrossa, niin voit jatkaa käsittelyä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.