Kova kermakaramelli

Karamellimassaa venytetään, kierretään ja taitellaan. Mitä kauemmin kierrät massaa, sitä hienompi valmiista makeisesta tulee.

noin 50 palaa

1½ tuntia

Arviot (125 kpl)

Ainekset

2 dl kuohukermaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl voita tai margariinia
1/2 tl etikkaa

Ohjeet

Sekoita kerma, sokeri ja siirapit paksu-pohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta usein sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 140 °C. Tai keitä seosta noin 45 minuuttia ja tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.

Lisää voi ja etikka. Kaada seos välittömästi kevyesti öljytylle marmorilevylle tai pellille.

Kun seos on jäähtynyt käsin kosketeltavaksi, tartu massaan, venytä ja kierrä sitä ja taittele kokoon. Jatka kiertämistä ja taittelemista. Mitä kauemmin kierrät massaa, sitä hienompi valmiista makeisesta tulee.

Leikkaa lopuksi kierteet sopivan kokoisiksi paloiksi. Pakkaa makeiset sellofaaniin tai folioon.

Vinkki!
Jos seos kovettuu liikaa kierrettäessä, kuumenna sitä hetki mikrossa, niin voit jatkaa käsittelyä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?