Korvapuustit

Pölyämätön Kanelisokeri helpottaa perinteisten korvapuustien leivontaa.

noin 30 kpl

1 tunti 30 minuuttia

Arviot (426 kpl)

Ainekset

Taikina

5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl Dansukker Kanelisokeria

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeluun

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Kaada kädenlämpöinen maito kulhoon. Sekoita murennettu hiiva, suola, sokeri ja kardemumma maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (30–45 min.)

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi, 40 x 50 cm, levyksi. Levitä puolet täyteaineista levylle. Rullaa levy pitkittäin, nipistä saumakohta hyvin kiinni.

Leikkaa rulla vinottain paloiksi, jotka ovat leveämmältä puoleltaan 4–5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat leivinpaperoidulle pellille kapeampi sivu ylöspäin. Paina peukaloilla taikina pullan päältä pullan läpi pohjaan asti. Leivo toinen taikinapala samoin.

Peitä pullat ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.