Korvapuustit - korvapuustipäivä - Dansukker

Korvapuustit

noin 30 kpl 1 tunti 30 minuuttia
Pölyämätön Kanelisokeri helpottaa perinteisten korvapuustien leivontaa.
Korvapuustit
Arvioi: (382kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 5 dl maitoa
    • 1 pala (50 g) hiivaa
    • 1 tl suolaa
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl hienonnettua kardemummaa
    • 13–15 dl vehnäjauhoja
    • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

    Täyte

    • 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Kanelisokeria

    Voiteluun

    • 1 kananmuna

    Koristeluun

    • Dansukker Rapeaa Raesokeria

    Kaada kädenlämpöinen maito kulhoon. Sekoita murennettu hiiva, suola, sokeri ja kardemumma maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (30–45 min.)

    Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi, 40 x 50 cm, levyksi. Levitä puolet täyteaineista levylle. Rullaa levy pitkittäin, nipistä saumakohta hyvin kiinni.

    Leikkaa rulla vinottain paloiksi, jotka ovat leveämmältä puoleltaan 4–5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat leivinpaperoidulle pellille kapeampi sivu ylöspäin. Paina peukaloilla taikina pullan päältä pullan läpi pohjaan asti. Leivo toinen taikinapala samoin.

    Peitä pullat ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;