Korvapuustit

Pölyämätön Kanelisokeri helpottaa perinteisten korvapuustien leivontaa.

noin 30 kpl

1 tunti 30 minuuttia

Arviot (417 kpl)

Ainekset

Taikina

5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl Dansukker Kanelisokeria

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeluun

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Kaada kädenlämpöinen maito kulhoon. Sekoita murennettu hiiva, suola, sokeri ja kardemumma maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (30–45 min.)

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi, 40 x 50 cm, levyksi. Levitä puolet täyteaineista levylle. Rullaa levy pitkittäin, nipistä saumakohta hyvin kiinni.

Leikkaa rulla vinottain paloiksi, jotka ovat leveämmältä puoleltaan 4–5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat leivinpaperoidulle pellille kapeampi sivu ylöspäin. Paina peukaloilla taikina pullan päältä pullan läpi pohjaan asti. Leivo toinen taikinapala samoin.

Peitä pullat ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.