Kookospalloset

Kookoksen ystävien makeispalloset voi koristella ja kuorruttaa eri tavoin.

30–35 kpl

PT55M

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (42 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g kiinteää kookosrasvaa sulatettuna
200 g kookoshiutaleita
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl maitoa
Pallosten pyörittelyyn
Dansukker Tomusokeria
Kuorrutus
3 rkl kiehuvaa vettä
4 tl espresso pikakahvijauhetta
noin 2 dl Dansukker Tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle
kookoshiutaleita

Ohjeet

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai kulhossa mikrouunissa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Mittaa kookoshiutaleet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää jääkaappikylmä maito ja sokerit. Pyöritä aineksia 1–2 minuuttia täydellä teholla. Valuta sulatettu kookosrasva joukkoon ohuena nauhana terän pyöriessä koko ajan.

Siivilöi kerros tomusokeria työlaudalle tai silikonialustalle, kumoa kookosmassa ja pyörittele se palloiksi. Siirrä palloset karamellivuokiin ja jäähdytä jääkaapissa esim. seuraavaan päivään.

Liuota pikaespressojauhe kiehuvaan veteen, lisää kaakaojauhe ja tomusokeri joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi ja kiiltäväksi. Annostele teelusikallinen kuorrutusta pallosten päälle ja ripottele kookoshiutaleita koristeeksi. Jäähdytä hyvin.

Vinkki!
Lumipalloset saat kun siivilöit jähmettyneiden, karamellivuokiin siirrettyjen kookospallosten päälle Dansukker Tomusokeria.

Voit kuorruttaa palloset temperoidulla tumma- tai valkosuklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?