Kookospalloset

Kookoksen ystävien makeispalloset voi koristella ja kuorruttaa eri tavoin.

30–35 kpl

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (36 kpl)

Ainekset

100 g kiinteää kookosrasvaa sulatettuna
200 g kookoshiutaleita
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl maitoa
Pallosten pyörittelyyn
Dansukker Tomusokeria
Kuorrutus
3 rkl kiehuvaa vettä
4 tl espresso pikakahvijauhetta
noin 2 dl Dansukker Tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle
kookoshiutaleita

Ohjeet

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai kulhossa mikrouunissa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Mittaa kookoshiutaleet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää jääkaappikylmä maito ja sokerit. Pyöritä aineksia 1–2 minuuttia täydellä teholla. Valuta sulatettu kookosrasva joukkoon ohuena nauhana terän pyöriessä koko ajan.

Siivilöi kerros tomusokeria työlaudalle tai silikonialustalle, kumoa kookosmassa ja pyörittele se palloiksi. Siirrä palloset karamellivuokiin ja jäähdytä jääkaapissa esim. seuraavaan päivään.

Liuota pikaespressojauhe kiehuvaan veteen, lisää kaakaojauhe ja tomusokeri joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi ja kiiltäväksi. Annostele teelusikallinen kuorrutusta pallosten päälle ja ripottele kookoshiutaleita koristeeksi. Jäähdytä hyvin.

Vinkki!
Lumipalloset saat kun siivilöit jähmettyneiden, karamellivuokiin siirrettyjen kookospallosten päälle Dansukker Tomusokeria.

Voit kuorruttaa palloset temperoidulla tumma- tai valkosuklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.