Kostutus
Täyte
Kuorrutus
Suojaa kelmulla pesty vuoka, jossa paistoit kakkupohjan. Vaahdota täytteen kerma ja sokeri. Leikkaa sokerikakkupohja kolmeen osaan. Nosta kansipala vuokaan, kostuta vaniljamaidolla ja levitä puolet omenahillosta ja kermavaahdosta väliin. Täytä toinen väli samoin ja aseta pohjapala päälle. Suojaa kelmulla, pane jääkaappiin ja anna maustua yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vaahdota kerma ja sokeri. Levitä kermavaahto kakun päälle aaltoilevaksi. Poista kuori kookospähkinän palasta ja leikkaa pala ohuiksi lastuiksi. Koristele kakku lastuilla.
Vinkki!
Paahda kookoslastut pinnoitetussa, kuivassa ja puhtaassa paistinpannussa. Voit käyttää koristeluun myös kookoshiutaleita.
Omenapala-kanelihillo
1 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita
1 dl omenatäysmehua
2 kanelitankoa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Pane omenapalat, mehu ja kanelitanko kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Sekoita hillo-marmeladisokeri joukkoon, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä vielä 2–5 minuuttia. Jäähdytä hetki, poista kanelitangot ja purkita. Säilytä jääkaapissa.
Reseptin on laatinut