Kolakeksit

n. 20 kappaletta 30 minuuttia
Klassiset keksit saavat uutta karamellimaista makua paahdetusta voista ja vaaleasta luomusiirapista. Käytä leivonnassa erikoishienoja vehnäjauhoja.
Kolakeksit
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 75 g voita
  • ¾ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • ½ dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 3 dl erikoishienoja vehnäjauhoja

Mittaa voi kattilaan ja keitä, kunnes pohjalle muodostuva sakka värjäytyy vaaleanruskeaksi (noin 8 minuuttia). Vahdi voin paahtumista välillä sekoitellen. Lisää kattilaan yksitellen loput aineet reseptissä luetellussa järjestyksessä.

Levitä taikina sormilla painellen pellille 20 x 22 cm kokoiseksi levyksi. Vedä viistosti levyn poikki haarukalla syviä uria.

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes levy on saanut vaaleanruskean sävyn. Leikkaa levy saman tien suunnikkaan muotoisiksi paloiksi.
 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa