Kola-pähkinäpiiras

Kinuski ja pähkinät antavat herkullisen maun piirakalle, joka tarjoillaan kermavaahdon kera.

8–10 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
1 rkl öljyä
1 munankeltuainen
3 rkl kylmää vettä
Täyte

1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 dl kuohukermaa
2 tl kaakaojauhetta
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
75 g voita tai margariinia
200 g pähkinäsekoitusta

Ohjeet

Nypi vehnäjauhot, fariinisokeri, voi ja öljy keskenään. Lisää keltuainen ja lopuksi kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Mittaa täytteen ainekset kasariin ja kiehauta, kunnes rasva on sulanut ja seos on tasainen. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja jatka kypsennystä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt ja kauniin värinen.

Tarjoa jäähtynyt piiras sellaisenaan tai sokerilla ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?