Kohotettavat munkit

Vastapaistetut munkit tai munkkipossut kieritellään Siro erikoishienossa sokerissa.

1½ tuntia

Arviot (87 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
13-14 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita

Paistamiseen

rypsi- tai auringonkukkaöljyä, kookos- tai munkinpaistorasvaa
Koristeluun

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Sekoita joukkoon suola, sokeri, hienonnettu kardemumma ja munat.

Lisää jauhoja vähitellen vatkaten, loput kädellä alustaen.

Kaada joukkoon sulatettu voi alustamisen loppuvaiheessa ja alusta taikina tasaiseksi.

Anna sen kohota noin kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja anna niiden kohota esim. leivinpaperin päällä pellillä lämpimässä paikassa liinalla tai muovilla peitettynä.

Kypsennä munkit kuumassa rasvassa (180º) kauniin ruskeiksi noin 5 minuuttia koosta riippuen.

Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

Kierittele ne lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa.

Jos haluat tehdä munkkipossuja, kaaviloi taikina kohottamisen jälkeen noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota piparkakkupossumuotilla taikinalevystä leivonnaisia. Anna niiden kohota ja kypsennä sekä sokeroi kuten kohotettavat munkit.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.