Ainekset
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
13-14 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita
Paistamiseen
rypsi- tai auringonkukkaöljyä, kookos- tai munkinpaistorasvaa
Koristeluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita joukkoon suola, sokeri, hienonnettu kardemumma ja munat.
Lisää jauhoja vähitellen vatkaten, loput kädellä alustaen.
Kaada joukkoon sulatettu voi alustamisen loppuvaiheessa ja alusta taikina tasaiseksi.
Anna sen kohota noin kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja anna niiden kohota esim. leivinpaperin päällä pellillä lämpimässä paikassa liinalla tai muovilla peitettynä.
Kypsennä munkit kuumassa rasvassa (180º) kauniin ruskeiksi noin 5 minuuttia koosta riippuen.
Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
Kierittele ne lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa.
Jos haluat tehdä munkkipossuja, kaaviloi taikina kohottamisen jälkeen noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota piparkakkupossumuotilla taikinalevystä leivonnaisia. Anna niiden kohota ja kypsennä sekä sokeroi kuten kohotettavat munkit.
Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.