Kohotettavat munkit

Vastapaistetut munkit tai munkkipossut kieritellään Siro erikoishienossa sokerissa.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (88 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
13-14 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita

Paistamiseen

rypsi- tai auringonkukkaöljyä, kookos- tai munkinpaistorasvaa
Koristeluun

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Sekoita joukkoon suola, sokeri, hienonnettu kardemumma ja munat.

Lisää jauhoja vähitellen vatkaten, loput kädellä alustaen.

Kaada joukkoon sulatettu voi alustamisen loppuvaiheessa ja alusta taikina tasaiseksi.

Anna sen kohota noin kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja anna niiden kohota esim. leivinpaperin päällä pellillä lämpimässä paikassa liinalla tai muovilla peitettynä.

Kypsennä munkit kuumassa rasvassa (180º) kauniin ruskeiksi noin 5 minuuttia koosta riippuen.

Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

Kierittele ne lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa.

Jos haluat tehdä munkkipossuja, kaaviloi taikina kohottamisen jälkeen noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota piparkakkupossumuotilla taikinalevystä leivonnaisia. Anna niiden kohota ja kypsennä sekä sokeroi kuten kohotettavat munkit.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?