Kirsikkakeitto kanelikermavaahdon kera

6 annosta 1 tunti
Tuoreista kirsikoista keitetty kiisseli maustetaan kanelilla ja tarjotaan kermavaahdon kera.
Kirsikkakeitto kanelikermavaahdon kera
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1/2–1 l kirsikoita
  • 1/2 l vettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 tl Dansukker Tomusokeria

Huuhtele kirsikat ja poista kivet.

Sekoita viini, vesi, ruokokidesokeri, kaneli ja kirsikat kattilassa. Kiehauta ja anna hautua 5 minuuttia. Suurusta keitto pieneen vesimäärään sekoitetuilla perunajauhoilla. Lisää vaniljasokeri.

Anna jäähtyä. Siivilöi kirsikat pois (säästä ne ja tarjoile jäätelön kera). Vatkaa kerma, tomusokeri ja kaneli kiinteäksi vaahdoksi. Tarjoile keitto kanelikermavaahdon sekä halutessasi pikkuleivän tai korpun kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker