Kirsikkakakku

Leivo kirsikkakakku tuoreista kirsikoista ranskankermatäytteellä. Kokeile myös muita hedelmiä tai marjoja.

noin 8 palaa

PT1H30M
PT0M
Kakut

1½ tuntia

Arviot (135 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vuokaan
voita tai margariinia
1 dl hasselpähkinärouhetta
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Täyte
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 l kirsikoita (kivet poistettuna)

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria 

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita taikinaan.

Voitele 24 cm:n irtopohjavuoka. Sekoita keskenään pähkinärouhe ja sokeri ja ripottele vuokaan. (Älä ripottele seosta reunoihin koko vuoan korkeudelta, ettei se pala.) Levitä taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 12 minuuttia.

Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat ja sokeri. Lisää kirsikat. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista kakkua noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Koristele tomusokerilla.

Vinkki!
Kokeile täytteeseen muita hedelmiä tai marjoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.