Kirsikkakakku

Leivo kirsikkakakku tuoreista kirsikoista ranskankermatäytteellä. Kokeile myös muita hedelmiä tai marjoja.

noin 8 palaa

PT1H30M
PT0M
Kakut

1½ tuntia

Arviot (135 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vuokaan
voita tai margariinia
1 dl hasselpähkinärouhetta
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Täyte
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 l kirsikoita (kivet poistettuna)

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria 

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita taikinaan.

Voitele 24 cm:n irtopohjavuoka. Sekoita keskenään pähkinärouhe ja sokeri ja ripottele vuokaan. (Älä ripottele seosta reunoihin koko vuoan korkeudelta, ettei se pala.) Levitä taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 12 minuuttia.

Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat ja sokeri. Lisää kirsikat. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista kakkua noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Koristele tomusokerilla.

Vinkki!
Kokeile täytteeseen muita hedelmiä tai marjoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?