Ainekset
Vaahtokarkkijauhe
5 rkl Dansukker Tomusokeria
5 rkl maissitärkkelystä
2 tl puolukkajauhetta
1–2 tl sitruunahappoa (voit jättää myös pois)
Vaahtokarkkimassa
3 rkl liivatejauhetta
1 dl kylmää vettä
1 tl vanilja-aromia
1 dl vettä
5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Lisäksi
tikkaritikkuja
Ohjeet
1. Sekoita kaikki vaahtokarkkijauheen aineet keskenään ja sirottele puolet seoksesta kahden leivinpaperin päälle. Valmistele pursotinpussi valmiiksi, käytä pyöreää noin 13mm tyllaa. Nopeus ja hyvä valmistelu on tässä ohjeessa valttia.
2. Sekoita liivatejauhe, kylmä vesi ja aromi keskenään ja jätä sivuun.
3. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä 117-asteiseksi. Käytä digitaalista mittaria.
4. Siirrä jähmettynyt liivateseos kuumuutta kestävään isoon kulhoon ja aloita lisäämään kuumaa sokeriseosta sekaan koko ajan vatkaten (sähkövatkain) miedolla teholla.
5. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu ja on kuohkeaa sekä kiiltävää (tähän menee noin 5 minuuttia).
6. Laita seos pursotinpussiin ja pursota heti pitkiä kaistaleita leivinpaperin päälle, johon ripottelit jauhetta. Ripottele lisää jauhetta pursotusten päälle ja jätä jähmettymään (kuivuu noin tunnissa).
7. Kun vaahtokarkit ovat kuivuneet, irrottele ne leivinpaperista, lisää tarvittaessa vaahtokarkkijauhetta ja letitä vaahtokarkit. Purista päät kiinni.
8. Pyöritä vaahtokarkit pyörälle ja työnnä tikkaritikku, niin että se kiinnittää samalla letit kiekoiksi, kuten minä tein ja pakkaa lahjaksi.
Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useita viikkoja.
Yleisemmin säilöntään tarkoitettua sitruunahappoa (E330) löytyy markettien maustehyllyltä. Sitruunahappo on hyvin mieto happo ja sopii siksi myös elintarvikekäyttöön.
Vinkki!
Voit myös oikaista ja kaataa massan vuokaan, odottaa kuivumista ja leikata paloiksi.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.