Kirpeät puolukkavaahtokarkit

Itse tehdyt kirpeät puolukkavaahtokarkit ovat unelman pehmeitä ja ne sulavat suuhun. Kananmunattomat vaahtikset ovat loistava syötävä herkkulahja. Lue makeisohje huolellisesti, noudata sitä ja toimi nopeasti.

6–7 vaahtokarkkitikkaria/vaahtokarkkilettiä

2 tuntia

Arviot (32 kpl)

Ainekset

Vaahtokarkkijauhe
5 rkl Dansukker Tomusokeria
5 rkl maissitärkkelystä
2 tl puolukkajauhetta
1–2 tl sitruunahappoa (voit jättää myös pois)

Vaahtokarkkimassa
3 rkl liivatejauhetta
1 dl kylmää vettä
1 tl vanilja-aromia
1 dl vettä
5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Lisäksi
tikkaritikkuja

Ohjeet

1. Sekoita kaikki vaahtokarkkijauheen aineet keskenään ja sirottele puolet seoksesta kahden leivinpaperin päälle. Valmistele pursotinpussi valmiiksi, käytä pyöreää noin 13mm tyllaa. Nopeus ja hyvä valmistelu on tässä ohjeessa valttia.

2. Sekoita liivatejauhe, kylmä vesi ja aromi keskenään ja jätä sivuun.

3. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä 117-asteiseksi. Käytä digitaalista mittaria.

4. Siirrä jähmettynyt liivateseos kuumuutta kestävään isoon kulhoon ja aloita lisäämään kuumaa sokeriseosta sekaan koko ajan vatkaten (sähkövatkain) miedolla teholla.

5. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu ja on kuohkeaa sekä kiiltävää (tähän menee noin 5 minuuttia).

6. Laita seos pursotinpussiin ja pursota heti pitkiä kaistaleita leivinpaperin päälle, johon ripottelit jauhetta. Ripottele lisää jauhetta pursotusten päälle ja jätä jähmettymään (kuivuu noin tunnissa).

7. Kun vaahtokarkit ovat kuivuneet, irrottele ne leivinpaperista, lisää tarvittaessa vaahtokarkkijauhetta ja letitä vaahtokarkit. Purista päät kiinni.

8. Pyöritä vaahtokarkit pyörälle ja työnnä tikkaritikku, niin että se kiinnittää samalla letit kiekoiksi, kuten minä tein ja pakkaa lahjaksi.

Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useita viikkoja.

Yleisemmin säilöntään tarkoitettua sitruunahappoa (E330) löytyy markettien maustehyllyltä. Sitruunahappo on hyvin mieto happo ja sopii siksi myös elintarvikekäyttöön.

Vinkki! 
Voit myös oikaista ja kaataa massan vuokaan, odottaa kuivumista ja leikata paloiksi.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!