Ainekset
Vaahtokarkkijauhe
5 rkl Dansukker Tomusokeria
5 rkl maissitärkkelystä
2 tl puolukkajauhetta
1–2 tl sitruunahappoa (voit jättää myös pois)
Vaahtokarkkimassa
3 rkl liivatejauhetta
1 dl kylmää vettä
1 tl vanilja-aromia
1 dl vettä
5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Lisäksi
tikkaritikkuja
Ohjeet
1. Sekoita kaikki vaahtokarkkijauheen aineet keskenään ja sirottele puolet seoksesta kahden leivinpaperin päälle. Valmistele pursotinpussi valmiiksi, käytä pyöreää noin 13mm tyllaa. Nopeus ja hyvä valmistelu on tässä ohjeessa valttia.
2. Sekoita liivatejauhe, kylmä vesi ja aromi keskenään ja jätä sivuun.
3. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä 117-asteiseksi. Käytä digitaalista mittaria.
4. Siirrä jähmettynyt liivateseos kuumuutta kestävään isoon kulhoon ja aloita lisäämään kuumaa sokeriseosta sekaan koko ajan vatkaten (sähkövatkain) miedolla teholla.
5. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu ja on kuohkeaa sekä kiiltävää (tähän menee noin 5 minuuttia).
6. Laita seos pursotinpussiin ja pursota heti pitkiä kaistaleita leivinpaperin päälle, johon ripottelit jauhetta. Ripottele lisää jauhetta pursotusten päälle ja jätä jähmettymään (kuivuu noin tunnissa).
7. Kun vaahtokarkit ovat kuivuneet, irrottele ne leivinpaperista, lisää tarvittaessa vaahtokarkkijauhetta ja letitä vaahtokarkit. Purista päät kiinni.
8. Pyöritä vaahtokarkit pyörälle ja työnnä tikkaritikku, niin että se kiinnittää samalla letit kiekoiksi, kuten minä tein ja pakkaa lahjaksi.
Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useita viikkoja.
Yleisemmin säilöntään tarkoitettua sitruunahappoa (E330) löytyy markettien maustehyllyltä. Sitruunahappo on hyvin mieto happo ja sopii siksi myös elintarvikekäyttöön.
Vinkki!
Voit myös oikaista ja kaataa massan vuokaan, odottaa kuivumista ja leikata paloiksi.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.