Ainekset
Vaahtokarkkijauhe
5 rkl Dansukker Tomusokeria
5 rkl maissitärkkelystä
2 tl puolukkajauhetta
1–2 tl sitruunahappoa (voit jättää myös pois)
Vaahtokarkkimassa
3 rkl liivatejauhetta
1 dl kylmää vettä
1 tl vanilja-aromia
1 dl vettä
5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Lisäksi
tikkaritikkuja
Ohjeet
1. Sekoita kaikki vaahtokarkkijauheen aineet keskenään ja sirottele puolet seoksesta kahden leivinpaperin päälle. Valmistele pursotinpussi valmiiksi, käytä pyöreää noin 13mm tyllaa. Nopeus ja hyvä valmistelu on tässä ohjeessa valttia.
2. Sekoita liivatejauhe, kylmä vesi ja aromi keskenään ja jätä sivuun.
3. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä 117-asteiseksi. Käytä digitaalista mittaria.
4. Siirrä jähmettynyt liivateseos kuumuutta kestävään isoon kulhoon ja aloita lisäämään kuumaa sokeriseosta sekaan koko ajan vatkaten (sähkövatkain) miedolla teholla.
5. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu ja on kuohkeaa sekä kiiltävää (tähän menee noin 5 minuuttia).
6. Laita seos pursotinpussiin ja pursota heti pitkiä kaistaleita leivinpaperin päälle, johon ripottelit jauhetta. Ripottele lisää jauhetta pursotusten päälle ja jätä jähmettymään (kuivuu noin tunnissa).
7. Kun vaahtokarkit ovat kuivuneet, irrottele ne leivinpaperista, lisää tarvittaessa vaahtokarkkijauhetta ja letitä vaahtokarkit. Purista päät kiinni.
8. Pyöritä vaahtokarkit pyörälle ja työnnä tikkaritikku, niin että se kiinnittää samalla letit kiekoiksi, kuten minä tein ja pakkaa lahjaksi.
Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useita viikkoja.
Yleisemmin säilöntään tarkoitettua sitruunahappoa (E330) löytyy markettien maustehyllyltä. Sitruunahappo on hyvin mieto happo ja sopii siksi myös elintarvikekäyttöön.
Vinkki!
Voit myös oikaista ja kaataa massan vuokaan, odottaa kuivumista ja leikata paloiksi.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.