Ainekset
200 g tuoreista luumuista keitettyä makeuttamatonta sosetta
25 g liivatejauhetta
1,5 dl vettä
350 g Dansukker Glukoosisiirappia
250 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1–2 tl sitruunahappoa
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
(lilaa elintarvikeväriä)
Ohjeet
1. Valmistele 20x20 cm:n uuni-tai kakkuvuoka vuoraamalla sen leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja ripottele pohjalle vielä pieni kerros tomusokeria.
2. Yhdistä luumusose liivatejauheen kanssa pienessä kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan.
3. Mittaa paksupohjaiseen, isoon kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi ja sitten sokeri. Varo ettei sokeria mene kattilan reunoille, ettei sokeriliemi pääse kiteytymään.
4. Lämmitä sokerilientä, kunnes se saavuttaa 115 asteen lämpötilan. Laita sitten luumu-liivateseos mikroon ja lämmitä kunnes se pehmenee. Laita se sitten yleiskoneeseen vatkautumaan tai vatkaa käsivatkaimella.
5. Jatka sokeriliemen lämmittämistä, kunnes se saavuttaa 128 asteen lämpötilan. Siirrä heti pois liedeltä ja kaada ohuena nauhana luumu-liivateseoksen joukkoon. Lisää halutessasi väriainetta. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vähän jäähtynyt ja kuohkea. Lisää ihan lopussa haluamasi määrä sitruunahappoa tuomaan kirpeyttä. Aloita puolesta teelusikallisesta ja maista.
6. Kaada kuohkea vaahtokarkkimassa valmisteltuun vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuuden tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
7. Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys yhteen (voit tässä vaiheessa vielä lisätä 1 tl sitruunahappoa kuorrutteen joukkoon, jos kaipaat lisäkirpeyttä).
8. Irrota vaahtokarkkimassa vuoasta. Öljyä sakset tai veitsi ja leikkaa vaahtokarkkimassasta haluamasi kokoisia paloja. Pyörittele ne kuorrutejauheessa ja tarjoile tai pakkaa lahjaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!