Kirpeät luumuvaahtokarkit

Tee itse jouluksi pehmoisia luumuvaahtokarkkeja, joille kirpeän maun antaa sitruunahappo.

30 kpl

Valmistus 30 min, jähmettyminen 12 h

Arviot (0 kpl)

Ainekset

200 g tuoreista luumuista keitettyä makeuttamatonta sosetta
25 g liivatejauhetta
1,5 dl vettä
350 g Dansukker Glukoosisiirappia
250 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1–2 tl sitruunahappoa
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
(lilaa elintarvikeväriä)

Ohjeet

1. Valmistele 20x20 cm:n uuni-tai kakkuvuoka vuoraamalla sen leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja ripottele pohjalle vielä pieni kerros tomusokeria.

2. Yhdistä luumusose liivatejauheen kanssa pienessä kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan.

3. Mittaa paksupohjaiseen, isoon kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi ja sitten sokeri. Varo ettei sokeria mene kattilan reunoille, ettei sokeriliemi pääse kiteytymään.

4. Lämmitä sokerilientä, kunnes se saavuttaa 115 asteen lämpötilan. Laita sitten luumu-liivateseos mikroon ja lämmitä kunnes se pehmenee. Laita se sitten yleiskoneeseen vatkautumaan tai vatkaa käsivatkaimella.

5. Jatka sokeriliemen lämmittämistä, kunnes se saavuttaa 128 asteen lämpötilan. Siirrä heti pois liedeltä ja kaada ohuena nauhana luumu-liivateseoksen joukkoon. Lisää halutessasi väriainetta. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vähän jäähtynyt ja kuohkea. Lisää ihan lopussa haluamasi määrä sitruunahappoa tuomaan kirpeyttä. Aloita puolesta teelusikallisesta ja maista.

6. Kaada kuohkea vaahtokarkkimassa valmisteltuun vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuuden tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.

7. Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys yhteen (voit tässä vaiheessa vielä lisätä 1 tl sitruunahappoa kuorrutteen joukkoon, jos kaipaat lisäkirpeyttä).

8. Irrota vaahtokarkkimassa vuoasta. Öljyä sakset tai veitsi ja leikkaa vaahtokarkkimassasta haluamasi kokoisia paloja. Pyörittele ne kuorrutejauheessa ja tarjoile tai pakkaa lahjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!