Kirpeät jättimarengit

Kirpeät jättimarengit sopivat täydellisesti pääsiäispöytään. Ne voi tarjota sellaisenaan tai jälkiruokana kermavaahdon sekä marjojen kanssa – katso resepti ja tarjoiluvinkit. Marengin kirpeys tulee sitruunahaposta.

5–6 kpl (tai 12 pienempää marenkia)

PT1H

4 tuntia

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunahappoa
2 tl sitruunanmehua
(tippa keltaista elintarvikeväriä)

Lisäksi
4 rkl Dansukker Luomutomusokeria
1/2 tl sitruunahappoa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 110 asteeseen.

Sekoita keskenään sokeri, maissitärkkelys ja sitruunahappo.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi.

Aloita lisäämään sokeri-seosta muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää sitruunan mehu vatkauksen lopussa. Jatka vatkaamista vielä hetki. Kääntele väri marenkivaahtoon ihan lopuksi. Vaahdon tulisi olla kuohkeaa, kovaa ja kiiltävää.

Nostele kahdella lusikalla marenkikasoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista marenkeja noin kaksi tuntia uunin keskitasolla (kun marenki irtoaa leivinpaperista ja tuntuu kevyeltä se on valmis). Avaa uuninluukku ja jätä marengit vielä jälkilämmölle tunniksi.

Sekoita keskenään luomutomusokeri ja sitruunahappo ja sihtaa marenkien päälle ennen tarjoilua.

HUOM! Paistoaika on viitteellinen ja siihen vaikuttaa uunin teho, kosteus sekä marenkien koko. Valmis marenki nousee helposti leivinpaperista ja pohja on kypsynyt. Mitä pidempään ”kuivatat” isoja marenkeja uunissa alhaisessa lämpötilassa – sitä parempia niistä tulee. Jos käytät kiertoilmaa vähennä lämpötilaa hieman.

Tarjoiluvinkit
Kirpeät marengit sopivat täydellisesti pääsiäispöytään. Ne voi tarjota sellaisenaan tai nostele isojen marenkien päälle kermavaahtoa ja marjoja ja tarjoile marengit ikäänkuin pieninä annospavlovina.

Näin syntyy ihania lasista tarjoiltavia pääsiäisjälkkäreitä: Murenna marenkia lasin pohjalle, lisää päälle kermavaahtoa ja marjoja. Tee toinen samanlainen kerros.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!