Ainekset
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunahappoa
2 tl sitruunanmehua
(tippa keltaista elintarvikeväriä)
Lisäksi
4 rkl Dansukker Luomutomusokeria
1/2 tl sitruunahappoa
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 110 asteeseen.
Sekoita keskenään sokeri, maissitärkkelys ja sitruunahappo.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi.
Aloita lisäämään sokeri-seosta muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää sitruunan mehu vatkauksen lopussa. Jatka vatkaamista vielä hetki. Kääntele väri marenkivaahtoon ihan lopuksi. Vaahdon tulisi olla kuohkeaa, kovaa ja kiiltävää.
Nostele kahdella lusikalla marenkikasoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista marenkeja noin kaksi tuntia uunin keskitasolla (kun marenki irtoaa leivinpaperista ja tuntuu kevyeltä se on valmis). Avaa uuninluukku ja jätä marengit vielä jälkilämmölle tunniksi.
Sekoita keskenään luomutomusokeri ja sitruunahappo ja sihtaa marenkien päälle ennen tarjoilua.
HUOM! Paistoaika on viitteellinen ja siihen vaikuttaa uunin teho, kosteus sekä marenkien koko. Valmis marenki nousee helposti leivinpaperista ja pohja on kypsynyt. Mitä pidempään ”kuivatat” isoja marenkeja uunissa alhaisessa lämpötilassa – sitä parempia niistä tulee. Jos käytät kiertoilmaa vähennä lämpötilaa hieman.
Tarjoiluvinkit
Kirpeät marengit sopivat täydellisesti pääsiäispöytään. Ne voi tarjota sellaisenaan tai nostele isojen marenkien päälle kermavaahtoa ja marjoja ja tarjoile marengit ikäänkuin pieninä annospavlovina.
Näin syntyy ihania lasista tarjoiltavia pääsiäisjälkkäreitä: Murenna marenkia lasin pohjalle, lisää päälle kermavaahtoa ja marjoja. Tee toinen samanlainen kerros.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?