Kirpeä tomaattikastike

Käytä tuoreista tomaateista keitettyä kastiketta lisäkkeenä tai ruokien mausteena.

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g kypsiä, punaisia tomaatteja
100 g sipulia
2 punaista chilipaprikaa
n. 6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 ruukkubasilika
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus raastettua inkivääriä
150 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Pane tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja halkaise tomaatit. Silppua sipulit ja chilipalot. Mittaa kasvikset, mausteet, etikka ja siirappi kattilaan. Keitä puolisen tuntia.

Kaada seos tehosekoittajaan ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja keitä noin 5 minuuttia.

Kaada seos tölkkeihin ja säilytä kylmässä. Käytä lisäkkeenä tai ruokien mausteena. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?