Kirpeä tomaattikastike

1 tunti
Käytä tuoreista tomaateista keitettyä kastiketta lisäkkeenä tai ruokien mausteena.
Kirpeä tomaattikastike
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g kypsiä, punaisia tomaatteja
  • 100 g sipulia
  • 2 punaista chilipaprikaa
  • n. 6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 ruukkubasilika
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • ripaus raastettua inkivääriä
  • 150 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pane tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja halkaise tomaatit. Silppua sipulit ja chilipalot. Mittaa kasvikset, mausteet, etikka ja siirappi kattilaan. Keitä puolisen tuntia.

Kaada seos tehosekoittajaan ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja keitä noin 5 minuuttia.

Kaada seos tölkkeihin ja säilytä kylmässä. Käytä lisäkkeenä tai ruokien mausteena. 

Reseptin on laatinut

Dansukker