Kirkas vadelmasima

n. 4 vrk
Maista hienostuneen makuista ja kauniin väristä vadelmista tehtyä simaa!
Kirkas vadelmasima
Arvioi: (72kpl)

Ainekset

  • 400 g vadelmia, pakaste
  • 500 g Dansukker Taloussokeria
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Laita jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker