Kirkas mustaherukkasima

noin 4 vrk
Hienostuneen makuisesta mustaherukasta teet hyvää simaa ympäri vuoden.
Kirkas mustaherukkasima
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 400 g mustaherukoita, pakaste
  • 500 g Dansukker Luomuruokosokeria
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Kaada jäiset mustaherukat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker