Kirkas limettisima

Raikas limettisima maistuu vaikkapa kesäjuhlien juomana. Voit halutessasi värjätä kirkkaan siman.

1 vrk + noin 5 vrk

Arviot (5 kpl)

Ainekset

4 l vettä
5 dl Dansukker Taloussokeria
4 luomulimettiä
murunen hiivaa

Ohjeet

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sokeri joukkoon. Leikkaa yhden hyvin pestyn limetin vihreä kuori kuorimaveitsellä lastuiksi, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kuorilastut ja mehu kuumaan sokeriliemeen. Jäähdytä liemi 40-asteiseksi ja sekoita hiivanmurunen joukkoon. Anna siman käydä 12 tuntia, avoimena ja lämpimässä paikassa. Siivilöi ja pullota. Pane pulloihin muutamia rusinoita ja säilytä pullot jääkaapissa. Kun rusinat nousevat pintaan, sima on valmista juotavaksi.

Vinkki!
Voit värjätä kirkkaan limettisiman elintarvikeväreillä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.