Kirkas limettisima

Raikas limettisima maistuu vaikkapa kesäjuhlien juomana. Voit halutessasi värjätä kirkkaan siman.

1 vrk + noin 5 vrk

Arviot (5 kpl)

Ainekset

4 l vettä
5 dl Dansukker Taloussokeria
4 luomulimettiä
murunen hiivaa

Ohjeet

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sokeri joukkoon. Leikkaa yhden hyvin pestyn limetin vihreä kuori kuorimaveitsellä lastuiksi, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kuorilastut ja mehu kuumaan sokeriliemeen. Jäähdytä liemi 40-asteiseksi ja sekoita hiivanmurunen joukkoon. Anna siman käydä 12 tuntia, avoimena ja lämpimässä paikassa. Siivilöi ja pullota. Pane pulloihin muutamia rusinoita ja säilytä pullot jääkaapissa. Kun rusinat nousevat pintaan, sima on valmista juotavaksi.

Vinkki!
Voit värjätä kirkkaan limettisiman elintarvikeväreillä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.