Ainekset
4 l vettä
5 dl Dansukker Taloussokeria
4 luomulimettiä
murunen hiivaa
Ohjeet
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sokeri joukkoon. Leikkaa yhden hyvin pestyn limetin vihreä kuori kuorimaveitsellä lastuiksi, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kuorilastut ja mehu kuumaan sokeriliemeen. Jäähdytä liemi 40-asteiseksi ja sekoita hiivanmurunen joukkoon. Anna siman käydä 12 tuntia, avoimena ja lämpimässä paikassa. Siivilöi ja pullota. Pane pulloihin muutamia rusinoita ja säilytä pullot jääkaapissa. Kun rusinat nousevat pintaan, sima on valmista juotavaksi.
Vinkki!
Voit värjätä kirkkaan limettisiman elintarvikeväreillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?