Kipakka omenachutney

Chilin ja inkiväärin maustama omenachutney sopii pariloitujen makkaroiden tai liha- ja jauheliharuokien seuraksi.

3–4 dl

PT40M

40 minuuttia + 1 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g kuorittuja ja pilkottuja omenoita
1 punainen chili siemenineen silputtuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
½ dl sitruunamehua
½ dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
½ dl Dansukker Tummaa Muscovado- tai Fariinisokeria
1 kanelitanko
¼ tl suolaa
1 dl rusinoita
tilkka vettä tarvittaessa

Ohjeet

1. Mittaa kaikki chutneyn aineet kattilaan.

2. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita, pane kansi päälle ja anna porista miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoitellen. Jos chutney tuntuu sakealta, lisää joukkoon tilkka vettä keittämisen loppuvaiheessa.

3. Purkita ja jäähdytä.

4. Anna maustua vähintään vuorokauden ajan jääkaapissa ennen käyttöä. Säilyy 3–4 viikkoa jääkaapissa.

Tarjoa chutney pariloitujen makkaroiden tai liha- ja jauheliharuokien kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!