Kinuskitäytteinen kakku

10 annosta 1½ tuntia
Helppotekoisen tumman kakkupohjan päällä on kinuski-maitosuklaatäyte ja kermavaahtoa.
Kinuskitäytteinen kakku
Arvioi: (17kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Kinuskitäyte

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 50 g maitosuklaata
  • 1 1/2 dl kermaa
  • 50 g voita tai margariinia

Koristeluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • tuoreita hedelmiä tai marjoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).

Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon munat. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää taikinan joukkoon kattilaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kaikki täytteen ainekset rasvaa lukuun ottamatta kattilassa. Keitä hiljalleen, kunnes täyte sakenee (noin 10–15 minuuttia). Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen rasva ja anna jäähtyä. Pane kakkupohja vadille ja levitä päälle täyte. Anna jähmettyä.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi. Levitä tai pursota kermavaahto kakun päälle. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Säilytä kylmässä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker