Kinuskitäytteinen kakku

Helppotekoisen tumman kakkupohjan päällä on kinuski-maitosuklaatäyte ja kermavaahtoa.

10 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Kinuskitäyte
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g maitosuklaata
1 1/2 dl kermaa
50 g voita tai margariinia
Koristeluun
2 dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

tuoreita hedelmiä tai marjoja

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).

Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon munat. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää taikinan joukkoon kattilaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kaikki täytteen ainekset rasvaa lukuun ottamatta kattilassa. Keitä hiljalleen, kunnes täyte sakenee (noin 10–15 minuuttia). Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen rasva ja anna jäähtyä. Pane kakkupohja vadille ja levitä päälle täyte. Anna jähmettyä.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi. Levitä tai pursota kermavaahto kakun päälle. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Säilytä kylmässä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?