Kinuskitäytteinen kakku

Helppotekoisen tumman kakkupohjan päällä on kinuski-maitosuklaatäyte ja kermavaahtoa.

10 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Kinuskitäyte
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g maitosuklaata
1 1/2 dl kermaa
50 g voita tai margariinia
Koristeluun
2 dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

tuoreita hedelmiä tai marjoja

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm).

Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon munat. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää taikinan joukkoon kattilaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kaikki täytteen ainekset rasvaa lukuun ottamatta kattilassa. Keitä hiljalleen, kunnes täyte sakenee (noin 10–15 minuuttia). Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen rasva ja anna jäähtyä. Pane kakkupohja vadille ja levitä päälle täyte. Anna jähmettyä.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi. Levitä tai pursota kermavaahto kakun päälle. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Säilytä kylmässä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.