Kinuskinen maustetäytekakku

Helppo jouluinen maustekakku saa uutta makua ja mehevyyttä tuorejuustotäytteestä ja kinuskikuorrutuksesta.

20 annosta

2 tuntia

Arviot (131 kpl)

Ainekset

Kakku
5 ½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kutakin: kardemummaa, kanelia, inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia
250 g voita tai margariinia sulatettuna
4 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
Kostutus
1 dl appelsiinista puristettua mehua
Muscovadokinuski
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 21 %)
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 luomuappelsiinin kuoriraaste
Viimeistelyyn
2 dl jäisiä puolukoita

Ohjeet

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 19 cm, reuna 12 cm).

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon, lisää mausteet ja sekoita.

4. Lisää siirappi, munat, rasva ja kermaviili. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä pari minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista ottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku. Anna jäähtyä.

6. Mittaa muscovadokinuskin aineet kattilaan, keitä n. 15 minuuttia, sekoita välillä. Jäähdytä haaleaksi.

7. Sekoita täytteen aineet keskenään esim. lastalla. Leikkaa kakku kolmeksi tasapaksuksi levyksi, kostuta levyt. Siirrä pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä runsas 1/3 täytettä päälle, jatka samoin seuraavan kerroksen kanssa. Pane kansilevy päälle, levitä loput täytteestä ja ripottele puolet puolukoista pinnalle. Valuta kinuski päälle ja viimeistele puolukoilla.

Anna kakun makujen tasaantua vartti ennen tarjoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.