Kinuskinen maustetäytekakku

20 annosta 2 tuntia
Helppo jouluinen maustekakku saa uutta makua ja mehevyyttä tuorejuustotäytteestä ja kinuskikuorrutuksesta.
Kinuskinen maustetäytekakku
Arvioi: (119kpl)

Ainekset

    Kakku

    • 5 ½ dl vehnäjauhoja
    • 4 tl leivinjauhetta
    • 2 tl kutakin: kardemummaa, kanelia, inkivääriä
    • 1 tl jauhettua neilikkaa
    • 3 dl Dansukker Tummaa siirappia
    • 250 g voita tai margariinia sulatettuna
    • 4 kananmunaa
    • 2 dl kermaviiliä

    Kostutus

    • 1 dl appelsiinista puristettua mehua

    Muscovadokinuski

    • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
    • 2 dl kuohukermaa

    Täyte

    • 300 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 21 %)
    • 100 g voita huoneenlämpöisenä
    • 3 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 luomuappelsiinin kuoriraaste

    Viimeistelyyn

    • 2 dl jäisiä puolukoita

    1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 19 cm, reuna 12 cm).

    2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    3. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon, lisää mausteet ja sekoita.

    4. Lisää siirappi, munat, rasva ja kermaviili. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä pari minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan.

    5. Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista ottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku. Anna jäähtyä.

    6. Mittaa muscovadokinuskin aineet kattilaan, keitä n. 15 minuuttia, sekoita välillä. Jäähdytä haaleaksi.

    7. Sekoita täytteen aineet keskenään esim. lastalla. Leikkaa kakku kolmeksi tasapaksuksi levyksi, kostuta levyt. Siirrä pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä runsas 1/3 täytettä päälle, jatka samoin seuraavan kerroksen kanssa. Pane kansilevy päälle, levitä loput täytteestä ja ripottele puolet puolukoista pinnalle. Valuta kinuski päälle ja viimeistele puolukoilla.

    Anna kakun makujen tasaantua vartti ennen tarjoamista.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker