Kinuskilla aateloitu omenakakku

8 annosta 1 tunti
Herkullinen cashewpähkinöitä ja manteleita sisältävä omenakakku aateloidaan kinuskikastikkeella.
Kinuskilla aateloitu omenakakku
Arvioi: (137kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g margariinia tai voita
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 kananmunaa
    • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta
    • ½ tl kanelia

    Pinnalle

    • 3 dl omenakuutioita (esim. Aroma tai Royal Gala)
    • 100 g ranskankermaa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl perunajauhoja
    • 1 dl cashewpähkinöitä ja valkoisia manteleita
    • 3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
    • Dansukker Tomusokeria

    Voitele irtopohjavuoka ø 19–20 cm. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.

    Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja lisää seos taikinaan huolellisesti sekoittaen.

    Levitä taikina vuoan pohjalle. Ripottele omenakuutiot päälle. Sekoita ranskankerma, vaniljasokeri ja perunajauhot ja valuta seos omenakuutioiden päälle. Ripottele mantelit, pähkinät ja ruokokidesokeri päälle.

    Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.

    Jäähdytä haaleaksi, irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille, jolle on siivilöity tomusokeria.

    Valuta kinuskikastiketta kakun päälle juuri ennen tarjoamista.

    Kinuskikastike
    2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
    2 dl kuohukermaa

    Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu.

    Kaada kerma sekoittaen kattilaan (seos jähmettyy aluksi mutta muuttuu taas juoksevaksi keitettäessä) ja keitä noin 15 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Jäähdytä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker