Kinuskikakku

Mehevä kakku täytetään omenasoseella ja kuorrutetaan fariinikinuskilla. Pinta viimeistellään paahdetuilla mantelilastuilla. Leivo pohja päivää ennen.

noin 10 annosta

PT1H

15 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
½ dl omenamehua
noin 2 dl omenasosetta

Kinuskikuorrutus
2 dl kermaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
nokare voita

Pinnalle
50 g paahdettuja mantelilastuja

Ohjeet

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun hieman jäähtyä, kumoa ja anna levähtää seuraavaan päivään vuoalla peitettynä.

3. Halkaise kakku, kostuta mehulla ja levitä omenasosetta pohjalevylle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja painele pinta tasaiseksi. Harjaa pinnalta muruset.

4. Mittaa kerma, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Lisää nokare voita ja kaada kinuski kakulle.

5. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa ja ripota koristeeksi kakun pinnalle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.