Kinuskikakku

Mehevä kakku täytetään omenasoseella ja kuorrutetaan fariinikinuskilla. Pinta viimeistellään paahdetuilla mantelilastuilla. Leivo pohja päivää ennen.

noin 10 annosta

15 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

4 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
½ dl omenamehua
noin 2 dl omenasosetta

Kinuskikuorrutus
2 dl kermaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
nokare voita

Pinnalle
50 g paahdettuja mantelilastuja

Ohjeet

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun hieman jäähtyä, kumoa ja anna levähtää seuraavaan päivään vuoalla peitettynä.

3. Halkaise kakku, kostuta mehulla ja levitä omenasosetta pohjalevylle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja painele pinta tasaiseksi. Harjaa pinnalta muruset.

4. Mittaa kerma, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Lisää nokare voita ja kaada kinuski kakulle.

5. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa ja ripota koristeeksi kakun pinnalle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.