Kinuskicronitsi fariinikreemillä

Cronitsi eli cronut on herkullinen lehtitaikinasta valmistettu donitsi. Valmistaikinan ansiosta kinuskicronitsi fariinikreemillä on helppo valmistaa.

8−10 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (660 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kinuskikuorrute

1 dl Dansukker Fariinisokeria

1 dl Dansukker Taloussokeria

2 dl kuohukermaa

ripaus suolaa

Fariinikreemi

2 dl kuohukermaa

2 dl maitoa

1 dl Dansukker Fariinisokeria

4 keltuaista

½ dl maissitärkkelystä

25 g voita

Lisäksi

1 kg pakastelehtitaikinalevyjä

1 kananmuna

Dansukker Taloussokeria sokeroimiseen

nonparelleja

Ohjeet

Mittaa kaikki kinuskikuorrutteen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä kuorrutetta kevyesti poreillen 10 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, lämmitä sitä hieman ennen leivonnaisten kuorruttamista.

Sekoita vispilällä fariinikreemin ainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna seos hyvin sekoittaen, kunnes kreemi paksuuntuu ja kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja siivilöi toiseen astiaan. Lisää voi pieninä nokareina ja sekoita huolellisesti. Jäähdytä ja laita pursotinpussiin.

Voitele sulaneiden lehtitaikinalevyjen pinnat kananmunalla. Pinoa 2−3 levyä päällekkäin. Paina pyöreällä muotilla (esim. ohutreunainen juomalasi) ympyrät koko taikinapinon läpi ja tee ympyröiden keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai omenaporalla.

Paista cronitseja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja pyöritä leivonnaiset sokerissa. Leikkaa jäähtyneet cronitsit keskeltä vaakatasossa halki ja pursota fariinikreemi pohjapuolikkaalle. Nosta toinen puoli täytteen päälle ja kuorruta cronitsi kinuskilla. Koristele nonparelleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?