Kinuskicronitsi fariinikreemillä - Dansukker

Kinuskicronitsi fariinikreemillä

8−10 kpl 1 tunti
Cronitsi eli cronut on herkullinen lehtitaikinasta valmistettu donitsi. Valmistaikinan ansiosta kinuskicronitsi fariinikreemillä on helppo valmistaa.
Kinuskicronitsi fariinikreemillä
Arvioi: (75kpl)

Ainekset

    Kinuskikuorrute

    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 dl kuohukermaa
    • ripaus suolaa

    Fariinikreemi

    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 dl maitoa
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 4 keltuaista
    • ½ dl maissitärkkelystä
    • 25 g voita

    Lisäksi

    • 1 kg pakastelehtitaikinalevyjä
    • 1 kananmuna
    • Dansukker Taloussokeria sokeroimiseen
    • nonparelleja

    Mittaa kaikki kinuskikuorrutteen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä kuorrutetta kevyesti poreillen 10 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, lämmitä sitä hieman ennen leivonnaisten kuorruttamista.

    Sekoita vispilällä fariinikreemin ainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna seos hyvin sekoittaen, kunnes kreemi paksuuntuu ja kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja siivilöi toiseen astiaan. Lisää voi pieninä nokareina ja sekoita huolellisesti. Jäähdytä ja laita pursotinpussiin.

    Voitele sulaneiden lehtitaikinalevyjen pinnat kananmunalla. Pinoa 2−3 levyä päällekkäin. Paina pyöreällä muotilla (esim. ohutreunainen juomalasi) ympyrät koko taikinapinon läpi ja tee ympyröiden keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai omenaporalla.

    Paista cronitseja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja pyöritä leivonnaiset sokerissa. Leikkaa jäähtyneet cronitsit keskeltä vaakatasossa halki ja pursota kinuskikreemi pohjapuolikkaalle. Nosta toinen puoli täytteen päälle ja kuorruta cronitsi kinuskilla. Koristele nonparelleilla.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;