Kinuskicronitsi fariinikreemillä

Cronitsi eli cronut on herkullinen lehtitaikinasta valmistettu donitsi. Valmistaikinan ansiosta kinuskicronitsi fariinikreemillä on helppo valmistaa.

8−10 kpl

1 tunti

Arviot (539 kpl)

Ainekset

Kinuskikuorrute

1 dl Dansukker Fariinisokeria

1 dl Dansukker Taloussokeria

2 dl kuohukermaa

ripaus suolaa

Fariinikreemi

2 dl kuohukermaa

2 dl maitoa

1 dl Dansukker Fariinisokeria

4 keltuaista

½ dl maissitärkkelystä

25 g voita

Lisäksi

1 kg pakastelehtitaikinalevyjä

1 kananmuna

Dansukker Taloussokeria sokeroimiseen

nonparelleja

Ohjeet

Mittaa kaikki kinuskikuorrutteen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä kuorrutetta kevyesti poreillen 10 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, lämmitä sitä hieman ennen leivonnaisten kuorruttamista.

Sekoita vispilällä fariinikreemin ainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna seos hyvin sekoittaen, kunnes kreemi paksuuntuu ja kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja siivilöi toiseen astiaan. Lisää voi pieninä nokareina ja sekoita huolellisesti. Jäähdytä ja laita pursotinpussiin.

Voitele sulaneiden lehtitaikinalevyjen pinnat kananmunalla. Pinoa 2−3 levyä päällekkäin. Paina pyöreällä muotilla (esim. ohutreunainen juomalasi) ympyrät koko taikinapinon läpi ja tee ympyröiden keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai omenaporalla.

Paista cronitseja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja pyöritä leivonnaiset sokerissa. Leikkaa jäähtyneet cronitsit keskeltä vaakatasossa halki ja pursota fariinikreemi pohjapuolikkaalle. Nosta toinen puoli täytteen päälle ja kuorruta cronitsi kinuskilla. Koristele nonparelleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.