Kinuski-vadelmakakku (gluteeniton)

Näyttävä gluteeniton vadelmamoussekakku on päällystetty voikreemillä ja kuorrutettu kinuskilla.

noin 15 hlö

6 tuntia

Arviot (13 kpl)

Ainekset

Kakkupohja
50 g voita
1 dl kaurajauhoja
1 dl riisijauhoja
1 tl psylliumia
0,5 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vadelmamousse
2 dl vispikermaa
3 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5–1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vadelmasosetta (tee itse kotimaisista vadelmista tai käytä valmista sosetta)
Kostutus
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kreemi
200 g voita
4 dl Dansukker Tomusokeria
3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 tippa pinkkiä pastaväriä
Kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
nokare voita
Koristeluun
tuoreita vadelmia
syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Pingota korkean halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja jätä sivuun. Sekoita jauhot, psyllium ja leivinjauhe keskenään.
3. Vatkaa munat ja sokerit paksuksi, vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa tai vatkaimella.
4. Lisää jäähtynyt voi ohuena nauhana sekaan koko ajan vatkaten.
5. Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla. Kun taikina on tasaista, kaada se kakkuvuokaan.
6. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35–45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.
7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle jäähtymään.
8. Vaahdota vadelmamousseen tuleva kerma kuohkeaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
9. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
10. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi.
11. Lisää vadelmasose edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen.
12. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä, anna jäähtyä hetken.
13. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
14. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.
15. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy kakun väliin jääkaapissa.
16. Sekoita keskenään kostutukseen käytettävä kaurajuoma ja vaniljasokeri.
Kakun kokoaminen
17. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla.
18. Kasaa kakku reunakalvolla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
19. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus vanilja-kaurajuomalla, sitten vadelmamousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
20. Vedä kootun kakun päälle tuorekelmu, laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
21. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
22. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakku on helppo päällystää, koristella ja siirtää. Näin saat myös kakun näppärästi ulos vuoasta.
23. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi, kuinka kreemin väri vaalenee.
24. Lisää tuorejuusto lusikallinen kerrallaan ja jatka vatkausta.
25. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia. Valmis voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa eikä maistu voilta. Notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen.
26. Värjää osa kreemistä juuri ennen kreemin levitystä pinkiksi.
27. Levitä kakun päälle vaaleaa kreemiä kauttaaltaan. Jähmetä pinta välillä jääkaapissa.
28. Lisää vaaleanpunaista kreemiä kakun alalaitaan. Käytä palettiveistä apuna.
29. Laita kakku taas jääkaappiin ja valmista kinuski.
30. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos pisara hajoaa niin kinuski ei ole valmista, jos pisara jähmettyy, on kinuski valmis.
31. Lisää nokare voita lopuksi ja anna kinuskin jäähtyä.
32. Kaada kinuski kakun päälle (jähmettyneen kreemin) ja auta palettiveitsellä kinuski valumaan niistä kohdista kuin haluat. Nosta kakku kylmään, jotta kinuski jähmettyy kakun päälle.
33. Pursottele loput kreemit kakun päälle ja asettele vadelmia ja kukkia koristeeksi.
34. Kakku on nyt valmis tarjoiltavaksi. Se kestää hyvin myös jääkaapissa seuraavaan päivään.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.