Kinuski

Erilaisia herkullisia kinuskiohjeita nautittavaksi jälkiruokakastikkeena tai kakun kuorrutukseen.

25 minuuttia

Arviot (257 kpl)

Ainekset

Kuohukermaa, kahvikermaa, kookoskermaa tai täysmaitoa

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria, Taloussokeria, Ruokokidesokeria, Fariinisokeria tai Tomusokeria
tai Dansukker siirappeja

nokare voita kiiltoa antamaan

Ohjeet

Kinuskiin tarvitaan kermaa ja sokeria yhtä paljon. Aineksia keitellään miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia välillä sekoitellen. Pidä lämpö mietona, ettei kinuski kuohu liikaa ja muutu rakeiseksi. Kinuski keitetään pehmeän pallon asteelle. Kun kinuskipisara kylmään veteen pudotettaessa muotoutuu palloksi, on keitos valmis nautittavaksi tai kakun päälle kaadettavaksi.
 

Alla erilaisia kinuskiohjeita
 

Valkea kinuski

2 dl kuohukermaa, kahvikermaa tai täysmaitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl voita

Mittaa kerma tai maito ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.
 

Vaaleanruskea kinuski

2 dl kermaa
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
nokare voita

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.
 

Kaakaokinuski

2 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Sekoita kaakaojauhe sokeriin ja mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
 

Suklaakinuski

2 dl kermaa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
50 g tummaa suklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
 

Kolakinuski

1 ½ dl kermaa
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
30 g tummaa suklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
 

Paahtokinuski 1

3 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuumenna kerma kasarissa. Paahda puolet sokerista kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi sekoittamatta. Kaada joukkoon lämmin kerma ja loput sokerista. Keitä hiljalleen metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski on valmista. Lisää vaniljasokeri.
 

Paahtokinuski 2

2 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
50 g voita

Kuumenna kerma kasarissa. Paahda sokeri kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi. Lisää lämmin kerma ja keitä metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski sakenee.
 

Helppo paahtokinuski

2 dl kermaa
2 dl Dansukker Fariini- tai Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
nokare voita

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes kinuski on valmista. Lisää vaniljasokeri ja voi.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.