Ainekset
1 kg perunoita, kuorittuina ja suikaloituina
200–300 g suikaloitua kinkkua
1 purjo ohuina viipaleina
200 g viipaloituja tuoreita herkkusieniä
3 dl kermaa
2 rkl Dijonin sinappia
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1/2 tl suolaa
2–3 maustemitallista mustapippuria
2 dl raastettua mozzarellaa
Ohjeet
Pane perunat, kinkku, purjo ja herkkusienet kerroksittain uuninkestävään vuokaan, perunaa ylimmäksi. Sekoita kerma, sinappi, siirappi, suola ja pippuri ja kaada seos perunoiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 35–45 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?