Hillo
Koristeluun
Tee hillo etukäteen ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Kuori ja raasta kiivihedelmät. Laita kiiviraaste kasariin yhdessä hillosokerin kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kuori pois mahdollisesti pinnalle muodostunut vaahto. Jäähdytä.
Sekoita taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai käsin nyppien. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunti ennen leipomista.
Vaivaa taikina työlaudalla ja jaa se neljään yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi pötköiksi ja litistä leivinpaperin päälle. Jätä hieman kohoamisvaraa. Tee keskelle pieni syvennys ja täytä syvennys kiivihillolla.
Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Leikkaa vielä lämpimät keksitangot paloiksi.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sekoittaen. Kun tahna on paksua, mutta pursotettavaa, pursota siitä pikkuleipien päälle koristeraidat.
Säilytä pikkuleivät kuivassa, viileässä paikassa!
Vinkki!
Pakasta leivinpaperin välissä ja ota tarjoilupöytään hetki ennen tarjoilua.
Reseptin on laatinut