Ainekset
100 g mantelijauhetta
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Hillo
2 kiivihedelmää
1 dl Dansukker Hillosokeria
Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä
Ohjeet
Tee hillo etukäteen ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Kuori ja raasta kiivihedelmät. Laita kiiviraaste kasariin yhdessä hillosokerin kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kuori pois mahdollisesti pinnalle muodostunut vaahto. Jäähdytä.
Sekoita taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai käsin nyppien. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunti ennen leipomista.
Vaivaa taikina työlaudalla ja jaa se neljään yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi pötköiksi ja litistä leivinpaperin päälle. Jätä hieman kohoamisvaraa. Tee keskelle pieni syvennys ja täytä syvennys kiivihillolla.
Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Leikkaa vielä lämpimät keksitangot paloiksi.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sekoittaen. Kun tahna on paksua, mutta pursotettavaa, pursota siitä pikkuleipien päälle koristeraidat.
Säilytä pikkuleivät kuivassa, viileässä paikassa!
Vinkki!
Pakasta leivinpaperin välissä ja ota tarjoilupöytään hetki ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?