Kiivipikkuleivät

Mantelinmakuiset pikkuleivät täytetään itse tehdyllä kiivihillolla ja koristellaan tomusokerikuorrutuksella.

40 kpl

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

100 g mantelijauhetta
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Hillo

2 kiivihedelmää
1 dl Dansukker Hillosokeria

Koristeluun

2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä

Ohjeet

Tee hillo etukäteen ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Kuori ja raasta kiivihedelmät. Laita kiiviraaste kasariin yhdessä hillosokerin kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kuori pois mahdollisesti pinnalle muodostunut vaahto. Jäähdytä.

Sekoita taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai käsin nyppien. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunti ennen leipomista.

Vaivaa taikina työlaudalla ja jaa se neljään yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi pötköiksi ja litistä leivinpaperin päälle. Jätä hieman kohoamisvaraa. Tee keskelle pieni syvennys ja täytä syvennys kiivihillolla.

Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Leikkaa vielä lämpimät keksitangot paloiksi.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sekoittaen. Kun tahna on paksua, mutta pursotettavaa, pursota siitä pikkuleipien päälle koristeraidat.

Säilytä pikkuleivät kuivassa, viileässä paikassa!

Vinkki!
Pakasta leivinpaperin välissä ja ota tarjoilupöytään hetki ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.