Ainekset
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 kananmuna
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen
värikkäitä nonparelleja tai strösseleitä
(puisia tikkaritikkuja)
Ohjeet
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, rasva ja muna tasaiseksi massaksi. Jaa seos kahteen osaan ja värjää toinen punaisella elintarvikevärillä. Kääri taikinat tuorekelmun paloihin ja nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Kauli molemmat taikinat leivinpapereiden päällä ja kumoa taikinat päällekkäin. Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja kääntele nonparelleissa tai strösseleissä. Nosta taikinarulla vielä jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Leikkaa taikinasta noin puolen senttimetrin paksuisia kiekkoja ja laita halutessasi tikut keskelle. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Säilytä ilmatiiviissä astiassa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?