Ainekset
25 g hiivaa
2 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
Makusokeri
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 rkl kanelia
Lisäksi
n. 1 l öljyä paistamiseen
Ohjeet
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon fariinisokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja noin 2/3 osaa jauhoista. Vaivaa taikinan joukkoon voi ja jauhoja sen verran, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
2. Leivo taikinasta noin 20 cm pitkiä ja vajaan sentin paksuisia tankoja. Käännä tangot kaksin kerroin ja letitä kierteeksi. Nipistä kierteet molemmista päistä kiinni. Kohota hyvin pellillä liinan alla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 170–180-asteiseksi. Paista 3–4 munkkia kerrallaan noin minuutti per puoli. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
4. Sekoita lautasella sokerit ja kaneli. Pyörittele lämpimät munkit kaneli-sokeriseoksessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!