Kierremunkit

25–30 kpl 25 min + nostatus 1 t + kypsennys 15 min
Uutta kierrettä vappuun! Vapun hittiherkku kierremunkit ovat täydellinen pari simalle.
Kierremunkit
Arvioi: (237kpl)

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita

Makusokeri

  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 rkl kanelia

Lisäksi

  • n. 1 l öljyä paistamiseen

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon fariinisokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja noin 2/3 osaa jauhoista. Vaivaa taikinan joukkoon voi ja jauhoja sen verran, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Leivo taikinasta noin 20 cm pitkiä ja vajaan sentin paksuisia tankoja. Käännä tangot kaksin kerroin ja letitä kierteeksi. Nipistä kierteet molemmista päistä kiinni. Kohota hyvin pellillä liinan alla.

3. Kuumenna öljy kattilassa 170–180-asteiseksi. Paista 3–4 munkkia kerrallaan noin minuutti per puoli. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.

4. Sekoita lautasella sokerit ja kaneli. Pyörittele lämpimät munkit kaneli-sokeriseoksessa.

Reseptin on laatinut

Dansukker