Key Lime Pie vadelmaraidalla

Key Lime Pie vadelmaraidalla on amerikkalainen klassikkoleivonnainen suussasulavalla limettitäytteellä. Vadelmaraita antaa näköä ja makua herkulliselle keksipohjaiselle limettipiirakalle.

noin 10 palaa

PT1H
PT3H
Piirakat

n. 1 tunti

Arviot (19 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vadelmaraita
200 g kotimaisia vadelmia (1 dl mehua)
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Pohja
150 g Digestive-keksejä
(3 rkl Dansukker Fariinisokeria)
100 g voita

Täyte
3–4 (luomu)limettiä
5 keltuaista
1 prk (à 397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Pinnalle
1–2 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
limetinkuoriraastetta

Ohjeet

1. Tee ensin vadelmaraitaseos. Painele vadelmat tiheän siivilän läpi. Kaada mehu kattilaan ja lisää hyytelösokeri Multi. Anna kiehua 30 sekuntia. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa.

2. Tee piirakkapohja. Sulata voi ja hienonna keksit. Sekoita ainekset keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja 2 cm:n verran reunaan.

3. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Suojaa uunin pohja alumiinifoliolla, sillä irtopohjavuoan liitoskohdasta voi vuotaa rasvaa uuniin paiston aikana.

4. Valmista täyte. Pese limetit ja raasta yhden limetin vihreä kuoriosa kulhoon. Lisää keltuaiset, kondensoitu maito, siirappi ja noin 3 limetin puristettu mehu (1 dl). Säästä puristetut limetit koristelua varten. Sekoita täyte vatkaimella tasaiseksi.

5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Tiputtele vadelmaraitaseos nokareina täytteen päälle ja sekoittele ne esim. grillitikulla pyöritellen täytteeseen, jotta saat pintaan kauniin kuvioinnin.

6. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

7. Jäähdytä piirakka haaleaksi huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

8. Vaahdota kerma ja sokeri. Raasta puristetuista limeteistä vihreää kuoriosaa koristeeksi. Viimeistele piirakka juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla ja kuoriraasteella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?