Ainekset
Vadelmaraita
200 g kotimaisia vadelmia (1 dl mehua)
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Pohja
150 g Digestive-keksejä
(3 rkl Dansukker Fariinisokeria)
100 g voita
Täyte
3–4 (luomu)limettiä
5 keltuaista
1 prk (à 397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Pinnalle
1–2 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
limetinkuoriraastetta
Ohjeet
1. Tee ensin vadelmaraitaseos. Painele vadelmat tiheän siivilän läpi. Kaada mehu kattilaan ja lisää hyytelösokeri Multi. Anna kiehua 30 sekuntia. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa.
2. Tee piirakkapohja. Sulata voi ja hienonna keksit. Sekoita ainekset keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja 2 cm:n verran reunaan.
3. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Suojaa uunin pohja alumiinifoliolla, sillä irtopohjavuoan liitoskohdasta voi vuotaa rasvaa uuniin paiston aikana.
4. Valmista täyte. Pese limetit ja raasta yhden limetin vihreä kuoriosa kulhoon. Lisää keltuaiset, kondensoitu maito, siirappi ja noin 3 limetin puristettu mehu (1 dl). Säästä puristetut limetit koristelua varten. Sekoita täyte vatkaimella tasaiseksi.
5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Tiputtele vadelmaraitaseos nokareina täytteen päälle ja sekoittele ne esim. grillitikulla pyöritellen täytteeseen, jotta saat pintaan kauniin kuvioinnin.
6. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
7. Jäähdytä piirakka haaleaksi huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
8. Vaahdota kerma ja sokeri. Raasta puristetuista limeteistä vihreää kuoriosaa koristeeksi. Viimeistele piirakka juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla ja kuoriraasteella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.