Key Lime Pie vadelmaraidalla

Key Lime Pie vadelmaraidalla on amerikkalainen klassikkoleivonnainen suussasulavalla limettitäytteellä. Vadelmaraita antaa näköä ja makua herkulliselle keksipohjaiselle limettipiirakalle.

noin 10 palaa

PT1H
PT3H
Piirakat

n. 1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vadelmaraita
200 g kotimaisia vadelmia (1 dl mehua)
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Pohja
150 g Digestive-keksejä
(3 rkl Dansukker Fariinisokeria)
100 g voita

Täyte
3–4 (luomu)limettiä
5 keltuaista
1 prk (à 397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Pinnalle
1–2 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
limetinkuoriraastetta

Ohjeet

1. Tee ensin vadelmaraitaseos. Painele vadelmat tiheän siivilän läpi. Kaada mehu kattilaan ja lisää hyytelösokeri Multi. Anna kiehua 30 sekuntia. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa.

2. Tee piirakkapohja. Sulata voi ja hienonna keksit. Sekoita ainekset keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja 2 cm:n verran reunaan.

3. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Suojaa uunin pohja alumiinifoliolla, sillä irtopohjavuoan liitoskohdasta voi vuotaa rasvaa uuniin paiston aikana.

4. Valmista täyte. Pese limetit ja raasta yhden limetin vihreä kuoriosa kulhoon. Lisää keltuaiset, kondensoitu maito, siirappi ja noin 3 limetin puristettu mehu (1 dl). Säästä puristetut limetit koristelua varten. Sekoita täyte vatkaimella tasaiseksi.

5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Tiputtele vadelmaraitaseos nokareina täytteen päälle ja sekoittele ne esim. grillitikulla pyöritellen täytteeseen, jotta saat pintaan kauniin kuvioinnin.

6. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

7. Jäähdytä piirakka haaleaksi huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

8. Vaahdota kerma ja sokeri. Raasta puristetuista limeteistä vihreää kuoriosaa koristeeksi. Viimeistele piirakka juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla ja kuoriraasteella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.