Key Lime Pie vadelmaraidalla

Key Lime Pie vadelmaraidalla on amerikkalainen klassikkoleivonnainen suussasulavalla limettitäytteellä. Vadelmaraita antaa näköä ja makua herkulliselle keksipohjaiselle limettipiirakalle.

noin 10 palaa

PT1H
PT3H
Piirakat

n. 1 tunti

Arviot (19 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vadelmaraita
200 g kotimaisia vadelmia (1 dl mehua)
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Pohja
150 g Digestive-keksejä
(3 rkl Dansukker Fariinisokeria)
100 g voita

Täyte
3–4 (luomu)limettiä
5 keltuaista
1 prk (à 397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Pinnalle
1–2 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
limetinkuoriraastetta

Ohjeet

1. Tee ensin vadelmaraitaseos. Painele vadelmat tiheän siivilän läpi. Kaada mehu kattilaan ja lisää hyytelösokeri Multi. Anna kiehua 30 sekuntia. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa.

2. Tee piirakkapohja. Sulata voi ja hienonna keksit. Sekoita ainekset keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja 2 cm:n verran reunaan.

3. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Suojaa uunin pohja alumiinifoliolla, sillä irtopohjavuoan liitoskohdasta voi vuotaa rasvaa uuniin paiston aikana.

4. Valmista täyte. Pese limetit ja raasta yhden limetin vihreä kuoriosa kulhoon. Lisää keltuaiset, kondensoitu maito, siirappi ja noin 3 limetin puristettu mehu (1 dl). Säästä puristetut limetit koristelua varten. Sekoita täyte vatkaimella tasaiseksi.

5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Tiputtele vadelmaraitaseos nokareina täytteen päälle ja sekoittele ne esim. grillitikulla pyöritellen täytteeseen, jotta saat pintaan kauniin kuvioinnin.

6. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

7. Jäähdytä piirakka haaleaksi huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

8. Vaahdota kerma ja sokeri. Raasta puristetuista limeteistä vihreää kuoriosaa koristeeksi. Viimeistele piirakka juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla ja kuoriraasteella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Omena-kanelitoffee

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Viikuna-omenamarmeladi

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.