Kevennetty juustokakku

Hyydytetyssä juustokakussa on uunissa paistettu pohja ja tuorejuusto-jogurttitäyte.

PT1H

12 tuntia

Arviot (61 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kookoshiutaleita

Täyte
200 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 dl maustamatonta jogurttia
5 dl mansikoita tai vadelmia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
8 liivatelehteä

Pinnalle
2 dl laimeaa punaista mehua
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
marjoja

Ohjeet

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot ja kookoshiutaleet. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 10–15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Sekoita sokeri ja vaniljasokeri juuston joukkoon. Lisää jogurtti. Jogurttia voi valuttaa suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä puolisen tuntia.

Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.

Soseuta mansikat ja sokeri tasaiseksi soseeksi.

Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne tilkkaseen kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita liivateliemi mansikkasurvokseen ja lisää seos jogurtin joukkoon. Anna seoksen hyytyä kymmenisen minuuttia ja kaada se vuokaan kakkupohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kiehauta laimennettu mehu. Sekoita hyytelösokeri joukkoon ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna liemen jäähtyä viitisen minuuttia ja kaada jogurttihyytelön päälle. Hyydytä jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta ja koristele se marjoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?