Keväiset kookospalloset

Pääsiäisen väriset kookosmakeiset voidaan myös kuorruttaa valkosuklaalla.

30–35 kpl

PT55M

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g kiinteää kookosrasvaa sulatettuna
200 g kookoshiutaleita
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl maitoa
Pallosten pyörittelyyn
Dansukker Tomusokeria
Kuorrutus
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
noin 2 tl appelsiinista puristettua mehua
keltaista elintarvikeväriä
Pinnalle
kookoshiutaleita, syötäviä kukkia tai koristerakeita

Ohjeet

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai kulhossa mikrouunissa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Mittaa kookoshiutaleet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää jääkaappikylmä maito ja sokerit. Pyöritä aineksia 1–2 minuuttia täydellä teholla. Valuta sulatettu kookosrasva joukkoon ohuena nauhana terän pyöriessä koko ajan.

Siivilöi kerros tomusokeria työlaudalle tai silikonialustalle, kumoa kookosmassa ja pyörittele se palloiksi. Siirrä palloset karamellivuokiin ja jäähdytä jääkaapissa esim. seuraavaan päivään.

Sekoita tomusokerista, appelsiinimehusta ja väristä pehmeästi valuva kuorrutus. Valuta kuorrutusta kookospallosten päälle. Voit koristella makeiset kookoshiutaleilla, syötävillä pienillä kukilla tai valkoisilla koristerakeilla.

Vinkki!
Voit myös siivilöidä jähmettyneiden kookospallosten päälle pelkästään Dansukker Tomusokeria.

Voit kuorruttaa palloset temperoidulla tumma- tai valkosuklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.