Kesän paras lettuhillo

valmista hilloa noin 1 litra 30 min
Hillo vieköön, miten helppoa ja hyvää! Maanmainio hillo syntyy kädenkäänteessä ja on juuri sen makuista kuin itse haluat.
Kesän paras lettuhillo
Arvioi: (12 kpl)

Ainekset

  • 1 kg marjoja oman maun mukaan
  • 500 g Dansukker Hillosokeria TAI
  • 250 g (1 pkt) Dansukker Minihillosokeria
  • vettä

1. Perkaa (ja paloittele isokokoiset) marjat kattilaan.

2. Lisää vesi: ½ dl, jos teet hillon Hillosokerilla;   2–3 rkl, jos teet hillon Minihillosokerilla.

3. Lisää valitsemasi hillosokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi sekoitellen.

4. Anna kiehua kevyesti poreillen 5–10 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 15 minuuttia. Kuori mahdollinen vaahto pois pinnalta esim. lusikalla.

5. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.


Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Reseptin on laatinut

Dansukker