Ainekset
600 g mansikoita
200 g vadelmia
200 g mustikoita
1 pkt (500 g) Dansukker Luomuhillosokeria
(valitsemasi mauste, kts. vinkit)
Ohjeet
1. Perkaa ja huuhtele marjat. Pilko suurikokoiset marjat.
2. Pane marjat ja luomuhillosokeri kattilaan. (Lisää valitsemasi mauste.) Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.
3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.
4. Kaada hillo pieniin puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.
5. Säilytä hillo jääkaapissa.
Hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.
Mausta hillo makusi mukaan, valitse vaikka jokin seuraavista:
• pari oksaa tuoretta yrttiä, esim. (pipar)minttua, rosmariinia, kanelibasilikaa tai timjamia
• kaneli- tai vaniljatanko tai tähtianis (poista hillosta ennen purkitusta)
• raastettua luomusitruunan tai -limetin kuorta
Huuhdo yrtit ja sitrushedelmän kuori kylmällä vedellä ennen käyttöä.
Vinkki!
Maukas kesähillo syntyy myös mm. vadelmista ja mustaherukoista tai mansikoista ja karviaisista (pilko karviaiset ennen käyttöä) tai punaherukoista ja vadelmista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.