Ainekset
600 g mansikoita
200 g vadelmia
200 g mustikoita
1 pkt (500 g) Dansukker Luomuhillosokeria
(valitsemasi mauste, kts. vinkit)
Ohjeet
1. Perkaa ja huuhtele marjat. Pilko suurikokoiset marjat.
2. Pane marjat ja luomuhillosokeri kattilaan. (Lisää valitsemasi mauste.) Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.
3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.
4. Kaada hillo pieniin puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.
5. Säilytä hillo jääkaapissa.
Hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.
Mausta hillo makusi mukaan, valitse vaikka jokin seuraavista:
• pari oksaa tuoretta yrttiä, esim. (pipar)minttua, rosmariinia, kanelibasilikaa tai timjamia
• kaneli- tai vaniljatanko tai tähtianis (poista hillosta ennen purkitusta)
• raastettua luomusitruunan tai -limetin kuorta
Huuhdo yrtit ja sitrushedelmän kuori kylmällä vedellä ennen käyttöä.
Vinkki!
Maukas kesähillo syntyy myös mm. vadelmista ja mustaherukoista tai mansikoista ja karviaisista (pilko karviaiset ennen käyttöä) tai punaherukoista ja vadelmista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?