Kesämarjahillo Luomuhillosokerilla

Tee helposti ja nopeasti hilloa kesän marjoista Luomuhillosokerilla. Vaihtele marjoja ja niiden suhteita oman makusi ja saatavuuden mukaan.

n. 1 l hilloa

PT25M

30 minuuttia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

600 g mansikoita
200 g vadelmia
200 g mustikoita
1 pkt (500 g) Dansukker Luomuhillosokeria
(valitsemasi mauste, kts. vinkit)

Ohjeet

1. Perkaa ja huuhtele marjat. Pilko suurikokoiset marjat.

2. Pane marjat ja luomuhillosokeri kattilaan. (Lisää valitsemasi mauste.) Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.

3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.

4. Kaada hillo pieniin puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.

5. Säilytä hillo jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.

Mausta hillo makusi mukaan, valitse vaikka jokin seuraavista:
• pari oksaa tuoretta yrttiä, esim. (pipar)minttua, rosmariinia, kanelibasilikaa tai timjamia
• kaneli- tai vaniljatanko tai tähtianis (poista hillosta ennen purkitusta)
• raastettua luomusitruunan tai -limetin kuorta
Huuhdo yrtit ja sitrushedelmän kuori kylmällä vedellä ennen käyttöä.

Vinkki!
Maukas kesähillo syntyy myös mm. vadelmista ja mustaherukoista tai mansikoista ja karviaisista (pilko karviaiset ennen käyttöä) tai punaherukoista ja vadelmista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?