Kesäkurpitsa-perunavuoka

6 annosta 1½ tuntia
Kesäkurpitsa on upea kesävihannes, joka tuottaa runsaasti satoa syksyyn asti. Se antaa ruoalle mehevyyttä.
Kesäkurpitsa-perunavuoka
Arvioi: (108 kpl)

Ainekset

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 1 kg perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 7 isoa tomaattia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl kuivattuja yrttejä (esim. ranskalaiset yrtit)
  • 200 g juustoraastetta
  • 4 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 200 g sulatejuustoa
  • n. 2 tl suolaa

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.

Kuori perunat ja viipaloi ne.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, viipaloi tomaatit.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit. Kääntele hetki kuumassa kattilassa. Lisää sokeri ja sekoita hetki. Lisää perunat ja kääntele muutaman minuutin ajan.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele se.

Laita perunat, kesäkurpitsat ja tomaatit uunivuokaan kerroksittain. Ripottele väleihin suolaa, kuivattuja yrttejä ja juustoraastetta.

Laita sulatejuusto ja kerma kattilaan ja kuumenna, kunnes sulatejuusto sulaa. Kaada seos vuokaan muiden ainesten päälle. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Reseptin on laatinut

Dansukker