Kesäkurpitsa-perunavuoka

Kesäkurpitsa on upea kesävihannes, joka tuottaa runsaasti satoa syksyyn asti. Se antaa ruoalle mehevyyttä.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (219 st)

Ainekset

1 iso kesäkurpitsa
1 kg perunoita
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
7 isoa tomaattia
3 rkl rypsiöljyä
2 tl Dansukker Taloussokeria
2 tl kuivattuja yrttejä (esim. ranskalaiset yrtit)
200 g juustoraastetta
4 dl kuohu- tai ruokakermaa
200 g sulatejuustoa
n. 2 tl suolaa

Ohjeet

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.

Kuori perunat ja viipaloi ne.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, viipaloi tomaatit.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit. Kääntele hetki kuumassa kattilassa. Lisää sokeri ja sekoita hetki. Lisää perunat ja kääntele muutaman minuutin ajan.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele se.

Laita perunat, kesäkurpitsat ja tomaatit uunivuokaan kerroksittain. Ripottele väleihin suolaa, kuivattuja yrttejä ja juustoraastetta.

Laita sulatejuusto ja kerma kattilaan ja kuumenna, kunnes sulatejuusto sulaa. Kaada seos vuokaan muiden ainesten päälle. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Syksyn hurmaavat omenaherkut

Mikä olisikaan houkuttelevampi piristys syksyn pimeneviin iltoihin kuin herkullinen omenakakku tai pirteä omppuhillo vaikka pannarin kaveriksi.

Poimi pirteä puolukka!

Raikkaan kirpeät puolukat ovat monikäyttöisimpiä metsämarjojamme, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Omppusato purkkiin!

Säilö syksyn omppusato purkkiin näillä ihanilla ohjeilla.

Lettuja vai pannukakkua?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista.

Parhaat juustokakut

Juustokakku on nykyään makeista leivonnaisista varmasti yksi suosituin.

Etikettiautomaatti

Tee helposti värikkäitä ja kuvioituja etikettejä ja paikkakortteja.