Kesäkurpitsa-perunavuoka

Kesäkurpitsa on upea kesävihannes, joka tuottaa runsaasti satoa syksyyn asti. Se antaa ruoalle mehevyyttä.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (306 kpl)

Ainekset

1 iso kesäkurpitsa
1 kg perunoita
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
7 isoa tomaattia
3 rkl rypsiöljyä
2 tl Dansukker Taloussokeria
2 tl kuivattuja yrttejä (esim. ranskalaiset yrtit)
200 g juustoraastetta
4 dl kuohu- tai ruokakermaa
200 g sulatejuustoa
n. 2 tl suolaa

Ohjeet

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.

Kuori perunat ja viipaloi ne.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, viipaloi tomaatit.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit. Kääntele hetki kuumassa kattilassa. Lisää sokeri ja sekoita hetki. Lisää perunat ja kääntele muutaman minuutin ajan.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele se.

Laita perunat, kesäkurpitsat ja tomaatit uunivuokaan kerroksittain. Ripottele väleihin suolaa, kuivattuja yrttejä ja juustoraastetta.

Laita sulatejuusto ja kerma kattilaan ja kuumenna, kunnes sulatejuusto sulaa. Kaada seos vuokaan muiden ainesten päälle. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.