Kesäinen marjakakku

Leivo kesäinen marjakakku ja nauti kahvin kera. Tähän kahvikakkutaikinaan lisätään tuoreita marjoja ja mausteeksi sitruunankuoriraastetta.

noin 15 annosta

1½ tuntia

Arviot (160 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
4 munaa
3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
5–5 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 luomusitruunan kuoriraaste
2 dl maitoa
3 dl tuoreita marjoja

Vuokaan
voita ja korppujauhoja

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Sulata rasva ja jäähdytä.

2. Vaahdota munat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään sitruunankuoriraasteen kanssa. Kääntele seos muna-sokerivaahtoon. Lisää rasva ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi marjat varovasti taikinaan.

3. Kaada taikina noin 2,4 litran vetoiseen vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa. Koristele tomusokerilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.