Ainekset
Pohja
100 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 dl kermaa
1 1/2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
tuoreita mansikoita
Kiille
1 1/2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri, keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit panna taikinalla vuoratun vuoan hetkeksi jääkaappiin, jotta taikina kovettuu. Kylmä taikina ei paistettaessa niin helposti valahda vuoan reunoilta.
Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kauniin vaaleanruskea.
Sekoita kiisseliainekset vaniljasokeria lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes keitos sakenee. Anna kiisselin jäähtyä hetken aikaa ja mausta se vaniljasokerilla.
Levitä vaniljatäyte jäähtyneelle torttupohjalle. Laita täytteen päälle mansikat.
Valmista kiille Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hyytelöliemi välittömästi tortun pinnalle voitelusiveltimellä tai lusikkaa apuna käyttäen. Laita hyytelöity torttu hetkeksi viileään hyytymään.
Mansikkatortun voit halutessasi vielä koristella kermavaahtoruusukkeilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.