Kesäinen mansikkatorttu

Kesäisessä mansikkatortussa on ihana vaniljatäyte ja päällä tuoreita mansikoita.

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
100 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 dl kermaa
1 1/2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
tuoreita mansikoita
Kiille
1 1/2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri, keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit panna taikinalla vuoratun vuoan hetkeksi jääkaappiin, jotta taikina kovettuu. Kylmä taikina ei paistettaessa niin helposti valahda vuoan reunoilta.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kauniin vaaleanruskea.

Sekoita kiisseliainekset vaniljasokeria lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes keitos sakenee. Anna kiisselin jäähtyä hetken aikaa ja mausta se vaniljasokerilla.

Levitä vaniljatäyte jäähtyneelle torttupohjalle. Laita täytteen päälle mansikat.

Valmista kiille Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hyytelöliemi välittömästi tortun pinnalle voitelusiveltimellä tai lusikkaa apuna käyttäen. Laita hyytelöity torttu hetkeksi viileään hyytymään.

Mansikkatortun voit halutessasi vielä koristella kermavaahtoruusukkeilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.